Marvel’s Spider-Man 2 inceleme – Şimdiye kadarki en iyi süper kahraman oyunu

Peter Parker ve Miles Morales New York’u kurtarmak için Spider-Man 2’de birlikte çalışıyorlar ve akademik hayatlarının yanı sıra şehir için mücadale ediyorlar. Oyunun daha ilk başında çok beklediği işe kabul edilen Peter, kendini bir anda Sandman ile çarpışırken buluyor ve ardından maalesef işten kovuluyor. Peter’ın çocukluk arkadaşı Harry Osborne hastalığını atlattıktan sonra aniden ortaya çıkıyor, Kraven ise New York’a saldırılar düzenlemeye başlıyor. Bunların dışında tabii bir de Venom var. Karakterlerin fazla olması oyuna ayrı bir hava katmış.


Spider-Man 2, her karakterin öyküsünü ayrı ayrı takip etmek yerine her iki karakteri de oynanabilir hale getirmiş. Şehir içinde gezerken karakterler arasında geçiş yapabiliyorsunuz, bazı görevler sadece belirli karakterlerle yapılabiliyor. Her iki karakterin kendine özgü kostümleri ve yetenek zincirleri bulunuyor. Toplamda 3 farklı yetenek zinciri var, iki karakterin aynı anda kullandığı hareketleri geliştirebiliyorsunuz. Görevlerden kazanacağınız yetenek puanlarıyla karakterleri güçlendirebiliyorsunuz ve hikaye ilerledikçe daha da kuvvetli bir karakteriniz oluyor. Ayrıca, kostüme yeni eklenen wingsuit özelliğiyle artık havada süzülmek daha bir zevkli oluyor. Özellikle denizi geçerken artık ağı nereye atacağım diye düşünmüyorsunuz.


Her iki Spider-Man’ın yolları ana hikaye görevlerinde kesişiyor, ancak şehir içinde karakterlere özgü yan görevler de bulunuyor. New York’un dört bir yanında Peter’ın uzmanlık alanı olan bilimsel projeler onu bekliyor. Miles’ın ise amcası Prowler’ın teknolojik ekipman zulalarını bulması gerekiyor. Ana hikaye dışında bunları yapmakta eğlenceli, hem de üst düzey grafiklerle modellenmiş New York’un keyfini çıkarabiliyorsunuz.

Oyunda aksiyon sürekli devam ettiği için şehir içinde normal gezinirken aniden bir hırsızlık ihbarına yetişmeye çalışıyorsunuz, ardından Mary Jane’den gelen telefon görüşmesiyle farklı bir yere uçmanız gerekiyor. Tüm bunların yanı sıra ara ara radyoda hakkınızda atıp tutan J. Jonha Jameson’a maruz kalıyorsunuz. Telefonu hiç susmayan bir süper kahramansınız diyebiliriz.


Insomniac Games’in yaptığı diğer güzel detay ise şehrin canlı hissettirmesi. Filmlerdeki havayı oyuna aktarmışlar, şehir içinde gezerken insanlara beşlik çakıp selam verebiliyorsunuz, önceki oyunlarda da bu vardı ama burada yeni jenerasyonla birlikte daha da geliştirilmiş. Ayrıca, Peter ve Miles oyun içerisinde birbiriyle etkileşime girebiliyor. Miles’a sarılmak için tuşa basıp, birbirinizi gördüğünüzde o meşhur Spider-Man meme’ni canlandırabiliyorsunuz. Mahallenizin dost canlısı süper kahramanı imajını güzel yansıtmışlar.

Oyunun dövüş mekaniği önceki oyunla benzer, bu Batman’in dövüş mekaniğini hatırlatıyor. Üst üste hasar almadan yüksek kombolar yapabiliyorsunuz. Düşmanları ağınızla duvarlara ya da yere yapıştırabiliyorsunuz. Yeni gelen süper güçlerle aynı anda birkaç düşmanı etkisiz hale getirmek de mümkün ama en güzel olay Venom’u kontrol ederken oluyor. Orası aşırı zevkli.

İki karakter arasında değişim yapmanın en güzel yanlarından biri ikisinin farklı özelliklerini kullanmak. Miles’ın çeşitli elektrik saldırıları varken, Peter daha çok yakın dövüşte etkili ve büyük alana verdiği hasarlarla ön plana çıkıyor. Ayrıca sırtından çıkan ekipmanlarıyla düşmanın direkt içinden geçebiliyorsunuz. Venom özellikleriyle aynı anda 4 düşmana birden zarar verebiliyorsunuz, toplam beş tane de Venom özelliği bulunuyor.

Sonuca bağlayacak olursak

Spider-Man 2’nin hikaye gidişatı, karakterler, şehir yapılanması gibi unsurlarının hepsi çok iyi, zaten Insomniac Games bunu ne kadar iyi yapabileceğini bize daha önce iki kez göstermişti.

Kilidi açılacak 50’nin üzerinde kostüm, yeni yetenekler, şehirde sizi bekleyen onlarca kötü adam var. Venom’un gelmesiyle birlikte seriye farklı bir hava gelmiş, özellikle onun süper güçleriyle düşmana zarar vermek daha keyifli oluyor. Daha önce de bahsettiğimiz gibi 30 saatin üzerinde bir oynama zamanı sunuyor ve görevleri yapmadan normal şehirde gezseniz bile zaten size otomatik olarak görev atıyorlar çünkü şehirdeki olaylar hiç bitmiyor.

Sadece Spider-Man severlerin değil, bence Marvel ya da süper kahraman karakterlerini seven bütün oyuncuların ilgisini çekecek bir yapım olmuş. Piyasada çok kaliteli süper kahraman oyunları yok maalesef ama Spider-Man 2’nin bu zamana kadar yapılmış en iyi süper kahraman oyunlarından biri olduğunu söyleyebilirim.

Görevleri yapmasanız bile şehir içinde oradan oraya ağ atmak bile insana keyif veriyor, herkese iyi oyunlar.

Benzer yazılar

PUBG’de harcadıkça G-Coin kazandıran yöntem 

Paycell, popüler video oyunu PUBG: BATTLEGROUNDS’un yapımcısı KRAFTON ile...

Assassin’s Creed Mirage inceleme

Mirage’da Bashim Ibn Ishaq karakterini canlandırıyoruz. Bashim aslında bir hırsız...

EA FC 24 inceleme

Hypermotion V sistemi çeşitli liglerdeki maçlardan aldığı verileri kullanarak...

PS Plus fiyatları büyük oranda zamlandı

PS Plus'ın, bir süredir zamlanacağı konuşuluyordu. Bugün ise beklenen...

Starfield’a beklenen DLSS 3 modu geldi

The Elder Scrolls V: Skyrim ve Fallout 4 gibi...