EA FC 24 inceleme

Hypermotion V sistemi çeşitli liglerdeki maçlardan aldığı verileri kullanarak sahadaki aksiyonları en verimli ve gerçekçi hale getiriyor. Oyuncuların ve takımların karakteristik özellikleri sahaya daha iyi yansıdığı için maç içerisindeki duran top pozisyonlarında ya da gol fırsatlarında daha farklı geri bildirimler alabiliyorsunuz.

Karşınızdaki savunma oyuncusu sizden daha düşük bir overall puanına sahip olsa da geçmek eskisi kadar kolay olmuyor. NBA 2K benzeri bir sistemi oyuna entegre etmeye çalışmışlar, oyuncuların ağırlıkları artık daha önemli bir hale gelmiş.


Özellikle hızlı oyuncularda ivmelenme kaynaklı top ayağından açıldığı için çok fazla pozisyon kaybı yaşanılıyordu. Bu sene oyuna eklenen kontrollü sprint ile artık topu hem rakipten saklayarak hem de hızlı bir şekilde koşu yapabiliyorsunuz. Top vücuda daha yakın bir şekilde hızlandığınız için özellikle ceza sahası içinde çok etkili oluyor.

En çok oynanan mod Ultimate Team’e baktığımızda ise önemli değişiklikler görüyoruz. En büyüğü ise artık erkek ve kadın oyuncuların artık karşı karşıya oynaması olmuş. Bu farklılıkla birlikte takım oluşturmak artık biraz daha farklı dinamiklere sahip oluyor. Ayrıca, artık FUT kartlarıyla oyuncuların OVR puanlarını yükseltebiliyorsunuz. Yeni gelen Evolution seçeneğiyle birlikte artık belirli oyuncuların OVR puanlarını FUT kartlarını kullanarak ve size verilen görevleri tamamlayarak yükseltebiliyorsunuz.


Menajer modunda yeni eklenen Tactical Vision ile yedi farklı oyun stilini takımınıza adapte edebiliyorsunuz. Daha defansif bir oyun tarzına sahipseniz Park The Bus stilini seçebilir ya da orta saha kontrolünü elinize almak istiyorsanız Tiki-Taka’yı kullanabilirsiniz. İyi kanatları olan takımlar için Wing Play en iyi seçenek olabilir, ben ileriye hızlıca çıkmayı sevdiğim için Kick and Rush’ı tercih ediyorum. Ayrıca, yeni eklenen animasyonlarla artık Ballon D’or ödül seromonisi ve sezon sonu otobüs kutlamaları gibi ara geçiş sahnelerini görebiliyorsunuz.

Sonuca bağlayacak olursam

EA Sports FC şuanda gerçekçi futbol deneyimini yaşatan video oyunu ve her futbol severin alacağından şüphem yok. Diğer taraftan bakıldığında herhangi bir rakibi olmadığı için bu onu tekel yapıyor, rakibi olduğu dönemde de önde olduğu aşikardı. Hypermotion V, menajer moduna gelen yenilikler ve güncellenen Ultimate Team ile birlikte bu sezonda bizi saatlerce kitleyecek gibi duruyor.

Benzer yazılar

Görüntülerde gerçekçilik YandexART 1.3 ile geliyor

Yandex, kullanıcıların metin yoluyla paylaştığı açıklamaları kullanıma hazır görüntü...

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı....

Tap&Sign, sağlık sektörünün dijital dönüşümüne aracılık ediyor

Tüm dijital imza teknolojilerini tek çatı altında toplayan Tap&Sign,...

Vivo V30 ön satışa sunuldu

Vivo, fotoğraf ve video çekmeyi seven kullanıcıları mutlu edecek...

Geleceği Şekillendir etkinliğinde veri ve yapay zeka gündem oldu

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve Context işbirliğiyle düzenlenen Kanal...