Assassin’s Creed Mirage inceleme

Mirage’da Bashim Ibn Ishaq karakterini canlandırıyoruz. Bashim aslında bir hırsız ama arkadaşının intikamını almak için yolu tapınak ve tarikatlarla kesişiyor. Ardından kendisini bir anda suikastçılarla aynı dünyada buluyor. Parkur yönü iyi olduğu için Bağdat’ın dar sokaklarında muhafızlardan kaçarken hiç zorlanmıyorsunuz, önünüze çıkan engellerden kolayca atlayarak ya da yükseklere tırmanabiliyorsunuz. Bu da düşmanlardan kaçış işini kolaylaştırıyor.

Başlarken eskiye dönüyoruz diye bahsetmiştim çünkü gizlilik yeniden esas olmuş ve ilk oyunlardaki gibi ilerlememiz gerekiyor. Kartlarınızı doğru oynamanız ve saldırı yapacağınız alandaki saklanma ve gizli yerleri iyi belirlemeniz gerekiyor. Oyuna ilk başladığınızda birden fazla düşmanla savaşmak size biraz karışık gelebilir, özellikle kademeli olarak devriye gezen muhafızlar problem yaratabiliyor. Seviyeniz arttıkça ve yeni yetenekler öğrendikçe işler daha da kolaylaşıyor.


Ana görevler dışında oyunda alabileceğiniz yan görevler de oluyor ve görevlerin içindeki özel istekleri yerine getirirseniz ekstra ödül alabiliyorsunuz. Örneğin hamamdan hırsızlık yaparken bunu kimseyi öldürmeden yapmanız gerekiyor. Hikaye modu oynama tarzınıza bağlı olarak 15-20 saat arası sürebiliyor ki bu oldukça başarılı bir süre olmuş. Yan görevler ve tamamlanması gereken çok fazla şey olduğu için oyunda muhtemelen 40 saatten fazla geçirebilirsiniz.

AC: Mirage, Bağdat’ta geçtiği için şehrin tüm tarihi yansıtılmak istenmiş. Bu yüzden oyun içerisinde toplayabileceğiniz “History of Baghdad” kodeksi altında eşyalar var. Bunların içinde teraziler, sanat eserleri, çarşaflar gibi oldukça detaylı hazırlanmış, şehrin tarihini yansıtan eşyalar bulunuyor. Tarihsel anlamda benzer oyunları daha önce oynadım, ancak bu kadar detaylı toplanabilir eşyaları ilk defa gördüğümü söyleyebilirim.  Aynı zamanda oyun içerisindeki karakterlerin dilleri ve kullanılan kelimeler de yerelleştirilmiş, bu nedenle duymaya alışık olduğunuz kelimeleri işitebiliyorsunuz.


Yetenek ağacı oldukça daraltılmış ve üç ana noktaya bölünmüş. Phantom yetenek ağacı geliştirmelerini yaptığınızda yakın dövüş ve düşmanları etkisiz hale getirmedeki seçenekleriniz artıyor, Trickster ile ekipmanlarınızı güçlendirebiliyorsunuz, Predator ise keşif yeteneğinizi güçlendiriyor. Yetenek ağacı biraz küçük gibi gelebilir ama epey işlevsel olmuş, zaten yapabildiğiniz şeyleri daha iyi yapmanıza olanak sağlıyor.


Sonuca bağlayacak olursam

Açık konuşmak gerekirse Mirage, uzun bir süreden sonra gerçekten beğendiğim Assassin’s Creed oyunu oldu. Burada biraz ilk oynadığım oyunun havasını aldım, belki de ondan da olabilir. 

Yakın dövüş mekaniklerinde çok radikal değişiklikler yok ama yeterli olduğunu söyleyebilirim. Bug’lar oluşuyor ama muhtemelen yeni güncellemelerle bu düzeltilecektir. Hikayesi oynatıyor ve eski Assassin’s Creed’e benzediği için Mirage’ı oyuncuların daha çok beğeneceğini söyleyebilirim.

Benzer yazılar

 HP Omen Transcend 14 inceleme

HP’nin olağanüstü derecede ince ve hafif oyun dizüstü bilgisayarı...

Nitecore BB21 inceleme

Fotoğraf makinelerini, kameralarını, lenslerini veya sensörlerini temiz tutmak isteyenler...

PUBG’de harcadıkça G-Coin kazandıran yöntem 

Paycell, popüler video oyunu PUBG: BATTLEGROUNDS’un yapımcısı KRAFTON ile...

Asus ZenBook Duo 2024 inceleme

Dünyanın çift ekranlı ilk OLED dizüstü bilgisayarı Asus ZenBook...

Redmi Note 13 Pro ve Redmi Note 13 Pro+ 5G inceleme

Xiaomi’nin şu anda fiyat/performans anlamında en iyi cihazlarından olan...