Starfield’a beklenen DLSS 3 modu geldi

The Elder Scrolls V: Skyrim ve Fallout 4 gibi efsane oyunların arkasındaki isim Bethesda tarafından geliştirilen Starfield için şu an resmi olarak Nvidia DLSS desteği sunulmuyor. Ancak oyuncular bu konuda çaresiz durumda değiller çünkü dün resmi olmayan bir mod üzerinden oyuna DLSS 2 desteği getirildi. Direkt olarak buradan elde edilebilen ücretsiz mod, açıklamaya göre FSR2’yi DLSS ya da Intel ekran kartı sahipleri için XeSS ile değiştiriyor. DLSS 2 modunu yapan kişi, bugün oyun için buradan elde edilebilen DLSS 3 modunu da kullanıma sundu.

PureDark tarafından oyun piyasaya sürülmeden önce söz verilen mod, şu anda yalnızca Patreon abonelerine açık ve bazı sistem yapılandırmalarında çökmeye neden olabilecek küçük bazı sorunlarla birlikte geliyor, ancak aşağıdaki videolarda vurgulandığı gibi genel olarak oldukça iyi çalışıyor gibi görünüyor. Bunun yanında DLSS 3 modu önemli bir performans artışı sağlıyor.

DLSS 3, Nvidia’nın RTX 40 serisi ekran kartlarında mevcut olsa da, buna sahip olmayanlar bile gelecekte Starfield’da tüm ekran kartlarında yüksek kare hızları elde edebilecek başka bir mod ile uzayın keyfine erişebilir.

Starfield’da şimdilik sadece AMD’nin FSR 2 teknolojisi bulunuyor ancak FSR 3.0 çıktığında resmi bir güncelleme ile oyuna dahil edilip edilmeyeceği henüz doğrulanmış değil. Bilindiği üzere AMD ve Bethesda’nın Starfield için bir ortaklığı bulunuyor. Ek olarak ureDark, AMD’nin FSR 3.0 SDK’sını yayınlaması halinde bunu oyuna uygulayacaklarını da doğruladı.

Starfield Nvidia DLSS 3 Frame Generation modu, Bethesda tarafından geliştirilen oyun için halihazırda yayınlanmış olan birçok moddan yalnızca biri. Starfield şu anda oyunun Premium ve Constellation sürümlerini satın alanlar için PC, Xbox Series X ve Xbox Series S’te Erken Erişim’de mevcut. Oyun diğer herkes için bu hafta, 6 Eylül’de piyasaya sürülecek. Oyunun PC fiyatı ise 899 TL ve Game Pass’te ilk günden mevcut olacak.

Benzer yazılar

PUBG’de harcadıkça G-Coin kazandıran yöntem 

Paycell, popüler video oyunu PUBG: BATTLEGROUNDS’un yapımcısı KRAFTON ile...

Assassin’s Creed Mirage inceleme

Mirage’da Bashim Ibn Ishaq karakterini canlandırıyoruz. Bashim aslında bir hırsız...

Marvel’s Spider-Man 2 inceleme – Şimdiye kadarki en iyi süper kahraman oyunu

Peter Parker ve Miles Morales New York’u kurtarmak için...

EA FC 24 inceleme

Hypermotion V sistemi çeşitli liglerdeki maçlardan aldığı verileri kullanarak...

PS Plus fiyatları büyük oranda zamlandı

PS Plus'ın, bir süredir zamlanacağı konuşuluyordu. Bugün ise beklenen...