SteelSeries Arctis Nova 5 Wireless inceleme

SteelSeries Arctis Nova 5 Wireless, müzikten çok oyun oynamaya uygun, iyi ses veren uzun ömürlü bir kablosuz oyun kulaklığı. Peki gerçek hayatta ne kadar iyi, gelin yakından bakalım.

Ses ve müzik bir video oyununu en tepeye de çıkarabilir veya en dibe de çekebilir. Şöyle ki oyunda bir düşmanın ayak seslerinin en ufak bir ipucunu duymanın sizi hayatta tutacağı oyunlar var, Baldur’s Gate 3, Alan Wake 2 gibi oyunlar bunlara örnek verilebilir. Bu noktada monitörünüzün ya da TV’nizin hoparlörleri her zaman en iyi sesi vermeyebilir, tam da bu noktada en iyi oyuncu kulaklıklarından birine ihtiyacınız olacak. SteelSeries Arctis Nova 5 Wireless gibi.

Tamamen plastik tasarımıyla Nova 5 Wireless, Nova Pro modellerinden belirgin şekilde daha hafif ve daha az premium hissettiriyor. Ancak dayanıksız değil. Daha pahalı kulaklıklar gibi, Nova 5 Wireless’ın da kalın, sağlam ve esnek plastik kafa bandı var. Bu sayede kafanızda rahatça asılı durabiliyor. Nefes alabilen kumaşla sarılmış hafızalı köpük kulak yastıkları, Arctis Nova 5 Wireless‘ı uzun oyun ve müzik akışı seansları için rahatça takmanızı sağlıyor.

Sağ kulaklıkta Güç ve Hızlı Geçiş (Bluetooth) düğmeleriyle kulaklığı şarj etmek için USB-C portu bulunuyor. Sol kulaklıktaki ClearCast bom mikrofon kullanılmadığında neredeyse gizli kalıyor. Kapsülü kulaklıkla aynı hizada, ancak esnek kolu ortaya çıkarmak için kolayca dışarı çekebilirsiniz. Mikrofona, kulaklığın arka kenarında bir ses tekerleği ve mikrofon sessize alma düğmesi eşlik ediyor.

Küçük, siyah 2,4 GHz USB-C vericisiyle, bilgisayarınıza; Nintendo Switch’e; PlayStation veya Xbox konsollarına; USB-C bağlantı noktalarına sahip Android veya iPhone’lara; hatta Meta Quest VR kulaklıklarına bağlantı sağlayabilirsiniz. Nova 5 Wireless ayrıca Bluetooth 5.3 bağlantısını da destekliuot. Hızlı Geçiş düğmesine dokunarak aralarında geçiş yapmak bir saniyeden az sürüyor. Can sıkıcı bir şekilde, dongle’ı saklamanın uygun bir yolu yok. Olumlu tarafı, dongle’ı kaybetmeniz durumunda SteelSeries yedeğini satıyor.

Nova 5 Wireless, Nova Pro Wireless’ın iki değiştirilebilir pilinden yoksun. Ancak buradaki dahili pil de bol miktarda güç sağlıyor. SteelSeries’e göre, pil 60 saate kadar dayanabiliyor. Hızlı USB-C şarj cihazı kullanarak 15 dakikalık şarjla 6 saatlik kullanım süresi elde edebilirsiniz. Şarj cihazı kutuya dahil değil unutmayın.

Güçlü yazılım

SteelSeries, Android ve iOS cihazlar için yeni bir uygulamaya sahip. Bu, kulaklığı telefonunuzla kontrol etmek için özel bir uygulama. Film ve müzik için birden fazla EQ ayarına erişim sağlaya ek  uygulamadan ayarlayabileceğiniz 100’den fazla oyun ses ön ayarı var. Baldur’s Gate 3 ve Helldivers 2 dahil olmak üzere belirli oyunlar için ayarlanmış 100’den fazla ön ayarı burada bulunuyor.

Uygulama, Bluetooth ve 2.4 GHz için farklı EQ ön ayarı ayarlamanıza da olanak tanıyor. Bu, konsolunuza veya PC’nize bağlıyken oyunlar için tercih ettiğiniz ses dengesini korumanızı sağlarken, telefonunuzdan dinlerken daha müzik odaklı bir ayar kullanmanıza izin veriyor. Ön ayarların yanı sıra, uygulamada yalnızca mikrofon sesi, yan ton ve LED parlaklığı için üç kaydırıcı; bir ses sınırlayıcı geçişi; ve kulaklığı kullanmak yerine bir uygulama düğmesine dokunarak 2.4 GHz ve Bluetooth sesi arasında geçiş yapma yeteneği gibi seçenekler yer alıyor.

Neyse ki PC oyuncuları için Nova 5 Wireless, SteelSeries’in Windows için SteelSeries GG yazılımı ve Sonar ses paketiyle çalışabiliyor. Bu, manuel kulaklık ve mikrofon ayarlamaları için tamamen parametrik bir EQ; akış için çok kaynaklı bir mikser ve mekansal ses sağlıyor.

PlayStation veya Xbox’ınızda uzamsal ses istiyorsanız, dahili surround özelliklerini kullanmalısınız. Stereo sesi yalnızca Switch veya telefonunuzla elde edebilirsiniz. Bu, oyun konsollarıyla çalışan çoğu oyun kulaklığı için standart.

Temiz ses veren mikrofon ve oyun performansı

Nova 5’in ClearCast boom mikrofonu açık konuşmak gerekirse mükemmel ses veriyor. Test kayıtları keskin ve netti, mikrofon ağzınıza çok yakınsa hafif tıslamalı bir ses çıkabiliyor. Daha düşük mikrofonlarından duyduğumuz bulanık sesten burada yok, tertemiz bir ses var. Seslendirme yapıyorsanız özel bir mikrofon düşünebilirsiniz, ancak Nova 5’in mikrofonu ara sıra yapılan yayınlar veya podcast’ler için yeterince uygun.

SteelSeries Arctis Nova 5’i iki farklı şekilde test ettim. PS5’imde oyun oynayarak ve telefonumda dinleyerek. Baldur’s Gate 3 , Alan Wake 2 ve Cyberpunk 2077: Phantom Liberty’nin her birini 2 saat oynadım.

BG3, özellikle oyunun sonlarına doğru, kalabalık bir şehirde NPC’lerle çevrili olduğunuzda sürükleyici bir ortam yaratıyor. Düz ön ayara kıyasla oyuna daha fazla hayat katan BG3 ön ayarından oldukça etkilendim. Arka plan konuşmaları daha canlı hissettiriyordu ve kendimi uzaklaştırdığımda kayboluyordu. Kulaklığın 360° mekansal sesi burada gerçekten parladı. Savaşa gelirsek, ateş tarafından sarılmışsam, çıtırtılar daha keskin geliyordu. Bir ok attığımda, yayın sesini duyabiliyordum ve tam olarak ne zaman atıldığını anlayabiliyordum.

Daha sonra en sevdiğim korku oyunlarından olan Alan Wake 2’yi denedim. AW2, televizyonunuzun hoparlörlerini kullansanız bile korkutucu geliyor ki bu Nova 5 ile daha da korkutucu hale geldi. Ön ayarı AW2 için olana değiştirdim ve bir karakter benimle konuşuyorsa, hareket ettikçe sesin yönü soldan ve sağdan gelmeye başladı. Çılgına dönmüş tarikat üyeleri ormanda üzerime atladığında tüylerim diken diken oldu. Bu ön ayar ayrıca farklı sesleri dengelemede de harika bir iş çıkarıyor.

Cyberpunk’a gelirsek, ön ayar, oyunu açıkça farklı kılmıyordu. Bu yüzden onu FPS’e çevirdim. Kendi modu yerine bunun burada etkilli çalışması beni şaşırttı. Bu sayede kapalı kapılar ardından gelen hafif fısıltılar ve ayak sesleri duyabiliyordum.

Öte yandan Nova 5’i oyun dışında kullanmak da harika. Uygulamada müzik ve filmlere için uyarlanmış ön ayarlar da var, böylece bası artırabilir veya vokallerin netliğini değiştirebilirsiniz.

Bu kulaklıklarda eksik olan tek şey aktif gürültü engelleme (ANC). Ancak kulaklıkların kendisi kulaklarınızı dünyadan gizlemek için iyi bir iş çıkarıyor, çünkü kapı zili çaldığını bile duymadım. Arctis serisinde ANC özelliğine sahip tek model Arctis Nova Pro ama bu kulaklık da biraz pahalı.

Sonuca bağlıyorum

SteelSeries Arctis Nova 5 Wireless, şimdiye kadar kullandığım en iyi kulaklıklıkardan biri. Özellikle her oyun sistemine bağlanabilmesi büyük kolaylık sağlıyor.

2.4 GHz ve Bluetooth 5.3 arasında tek düğmeye basarak hızlıca geçebilirsiniz. 360° mekansal ses, olağanüstü ses kalitesi sunarak, sizi sanal dünyanın içine çekiyor. Ona eşlik eden uygulaması da gerçekten kullanışlıd ve oynadığınız oyuna uygun 100’den fazla ön ayar arasından seçim yapmanızı sağlıyor. İster EA Sports FC 24’te dolu bir stadyumda top oynayın, ister Baldur’s Gate 3’ün sokaklarında gezinin, kendinizi orada hissedeceksiniz.

Kulaklık ayrıca inanılmaz derecede rahat ve konforunuzu en üst düzeye çıkarmak için elastik kafa bandını ve kulaklıkların yüksekliğini ayarlayabilirsiniz.

Teknohype puanı: 9/10

Artıları

  • Süper rahat
  • Şık ve hafif tasarım
  • Üstün ses kalitesi
  • Kullanımı kolay yardımcı uygulama
  • Mükemmel kablosuz bağlantı
  • Uzun pil ömrü

Eksileri

  • Aktif gürültü engelleme yok

Benzer yazılar

Redmi 13 inceleme

Redmi 13, Xiaomi’nin alt markası tarafından piyasaya sürülen bütçe...

Tecno Spark 20 Pro+ inceleme

Sanırım birçoğumuz bütçe dostu segmentteki akıllı telefonların günümüzde, gerçekten...

Lenovo LOQ 15AHP9 inceleme

Lenovo marka sağlam bir oyun dizüstü bilgisayarı istiyorsunuz ama...

 HP Omen Transcend 14 inceleme

HP’nin olağanüstü derecede ince ve hafif oyun dizüstü bilgisayarı...

Nitecore BB21 inceleme

Fotoğraf makinelerini, kameralarını, lenslerini veya sensörlerini temiz tutmak isteyenler...