Lenovo LOQ 15AHP9 inceleme

Lenovo marka sağlam bir oyun dizüstü bilgisayarı istiyorsunuz ama IdeaPad güç anlamında çok yeterli değil, Legion da çok pahalı geliyorsa AMD Ryzen işlemcili LOQ serisi ilginizi çekebilir. Çünkü şirket, LOQ serisiyle bütçenizi çok yormadan, kendine özgü ve yetenekli bir oyun dizüstü bilgisayarı sunmayı hedefliyor. İşte LOQ serisinden karşısınızda gördüğünüz bu cihaz da tam böyle. Peki AMD işlemci ve RTX 4060 ekran kartıyla gelen bu laptop gerçek dünyada bizlere neler sunuyor gelin yakında bakalım.

Oyun dizüstü bilgisayarları alanı/pazarı biraz karmaşık. Farklı özellikler, fiyat noktaları ve markalarla dolu. Bu nedenle piyasaya yeni bir makine girdiğinde tüm bunların içinde nereye uyduğunu görmek zor olabilir. Lenovo ise nispeten uygun fiyatlı dizüstü bilgisayarlardan oluşan LOQ serisiyle kendisine pazarda sağlam bir yer edindi.

Legion makinelerinin hepsi sağlam kasa ve yüksek seviye teknik donanıma sahipken, Lenovo LOQ serisi uygun fiyata daha az premium bir donanım sunuyor.

Açıkçası Lenovo LOQ 15 şık bir tasarıma sahip. İnce ekran çerçeveleri, taşınabilir olması ve kaliteli malzeme seçimi ona fiyatına göre daha üst sınıf bir bilgisayar havası katıyor.

Klavyenin gerçekten güzel bir yazma hissi var ve epey sessiz. 15.6 inç ekrandan burada çoğu kullanıcı memnun kalacaktır. Ekranın 16:9 formatı, videoları ve oyunları iyi şekilde deneyimleme imkanı sağlıyor.

İçindeki donanım bileşenleri cihazın ihtiyaçlarınıza iyi biçimde cevap vermesini sağlıyor. Bu cihazla yüksek ila maksimum ayarlarda FHD oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz. Çünkü arkasında AMD Ryzen 7 işlemci ve GeForce RTX 4060 var. Bir de bunlar olurken CPU ve GPU sürekli yüksek saat hızlarında çalışabiliyor.

Çok para harcamdan kullanışlı bir oyun dizüstü bilgisayarı arıyorsanız Lenovo LOQ 15’e bakabilirsiniz.

Teknohype puanı: 8.5/10

Artıları

  • Kaliteli tasarım
  • İyi performans
  • Kullanımı rahat klavye
  • Nispeten uygun fiyatlı

Eksileri

  • Oyun oynarken fanlar biraz ses çıkarabiliyor
  • Boyutuna göre biraz ağır

Benzer yazılar

Redmi 13 inceleme

Redmi 13, Xiaomi’nin alt markası tarafından piyasaya sürülen bütçe...

SteelSeries Arctis Nova 5 Wireless inceleme

SteelSeries Arctis Nova 5 Wireless, müzikten çok oyun oynamaya...

Tecno Spark 20 Pro+ inceleme

Sanırım birçoğumuz bütçe dostu segmentteki akıllı telefonların günümüzde, gerçekten...

 HP Omen Transcend 14 inceleme

HP’nin olağanüstü derecede ince ve hafif oyun dizüstü bilgisayarı...

Nitecore BB21 inceleme

Fotoğraf makinelerini, kameralarını, lenslerini veya sensörlerini temiz tutmak isteyenler...