Heltia, en kapsayıcı dijital sağlık uygulaması olmayı hedefliyor

2022 yılı Nisan ayında Salus ismi ile kurulan, yeni marka kimliğiyle Heltia uygulaması, arka tarafta çalışan güçlü algoritması ile sunduğu kişiselleştirilmiş hizmetler yanında sade ve kullanılabilir arayüzü ile de dikkat çekiyor. Kullanıcılarını merkeze alarak kapsamlı bir önleyici sağlık dünyası kurgulayan Heltia; mental sağlık, beslenme ve fiziksel sağlık olmak üzere üç alanda hizmet veriyor. Ayrıca annelik ve ebeveynlik üzerine sağladığı hizmetler de mevcut.

Globaldeki yükselişine karşın ülkemizde örneklerine az rastladığımız bu yeni nesil sağlık trendi alanında öne çıkan uygulamalardan Salus, kısa süre önce marka kimliğinde bir değişikliğe giderek, bütünsel sağlık yaklaşımını daha iyi ifade eden “Heltia” ismi ile yola devam etme kararı aldı.

Uygulama, kişiselleştirme algoritması sayesinde kullanıcıların nelere ihtiyaç duyduklarını anlıyor ve ona göre yönlendirmeler yapıyor. Kullanıcıların yüzde 90’ı kendileri ile ilk eşleştirilen uzmanlarla Heltia yolculuklarına devam ediyor. Aynı zamanda çok değerli bir çalışan yan hakkı olarak konumlanan Heltia, işverenin çalışana verdiği değeri göstermenin en iyi yollarından biri olarak da öne çıkıyor. İş dünyasındaki bu konumu ile Heltia, işveren ile çalışan arasındaki bağı da güçlendiriyor.

Heltia’nın kurumsal kullanıcı verilerine göre en çok mental sağlık alanında destek alındığı görülüyor. Global araştırmalar da aslında bu veriyi teyit ediyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre Türkiye’de halkın yaklaşık yüzde 38’i klinik psikoloji hizmetine ihtiyaç duyuyor ve yüzde 60’ın üzerinde bir popülasyon da günlük yüksek stresten muzdarip. Psikolojik destekten sonra beslenme danışmanlığı ikinci sırada, aile ve ebeveynlik danışmanlığı ise üçüncü sırada yer alıyor. Sonrasında ise spor ve fiziksel sağlık danışmanlıkları geliyor.

Çok geniş ve kaliteli uzman ağı yanında Heltia, her kullanıcı için özel olarak hazırladığı zengin bir içerik dünyası sunuyor. Uzman onaylı meditasyonlar, makaleler, sesli ve görüntülü içerikler Heltia içerisinde mevcut. Tüm bu içerikler kullanıcılara ücretsiz olarak sunuluyor ve kullanıcıların içerik okuma / izleme alışkanlıklarına göre yenileniyor. Heltia Kütüphanesinde günlük öneriler, makaleler, meditasyonlar ve yönlendirmeli egzersizler, videolar, psikoloji egzersizleri ve testleri yer alıyor.

Benzer yazılar

Sony, FE 85mm F1.4 GM II’yi duyurdu

Sony, kompakt bir gövdede hızlı otomatik odaklama (AF) ile...

Monster Notebook, Pusat Ghost Pro’yu tanıttı

Monster Notebook, yeni Pusat ürün ailesini duyurdu. Ürün ailesinde...

Kingston Digital, Harici SSD Ürün Serisine Kırmızı Renk Seçeneğini Ekledi

Bellek ürünleri ve teknoloji çözümlerinde dünya lideri Kingston Technology...

Türk Telekom, Prime Basın Tarifesi’ni duyurdu

Türk Telekom basın mensuplarının çalışma temposunu ve haber üretim...

Apple Safari’de gizliliğe odaklanan yeni bir tanıtım kampanyası başlattı

Apple, Safari tarayıcısının gizlilik özelliklerini vurgulayan yeni bir reklam...