App Store kazançları Şubat ayında bir önceki yıla göre %15 arttı

Son aylarda gerileme yaşayan Apple hisseleri Pazartesi günü yaklaşık %1’lik bir artış kaydetti. Bu yükselişte Bank of America analistlerinin Apple App Store’dan elde edilen dünya çapındaki gelirin geçen yılın aynı ayına kıyasla %15 oranında arttığını belirten açıklamaları etkili oldu.

SensorTower’ın rakamlarını kullanan Bank of America, Apple’ın Çin’den elde ettiği App Store gelirinin bir önceki yılın aynı ayına kıyasla %10’luk bir büyüme gösterdiğini bildirdi.

“SensorTower’ın rakamlarına göre, 2024 yılının ikinci mali çeyreğinde (66 gün sonra) App Store’dan elde edilen gelir, bir önceki yıla göre %8,4 artışla 5,2 milyar dolara ulaştı. Bu veriler SensorTower tarafından geliştiriciler için sağlanan gelir verilerine dayanmaktadır. Ayrıca, iPhone ve iPad için toplam indirme sayısı bir önceki yıla göre %1,2’lik hafif bir artış gösterdi.”

Finans kuruluşu hisse senedinin satın alınmasını tavsiye etmeye devam etti ve 225 dolarlık bir hedef fiyat belirledi. Bu değerleme, jeneratif yapay zekadaki ilerlemeler, hizmet tekliflerindeki güçlü büyüme ve genişleyen kar marjları ile desteklenen iPhone satışlarının çok yıllı döngüsünün sürdürülmesi beklentileriyle destekleniyor.

Analistler, 2024’ün ikinci mali çeyreğinde Apple App Store’da indirme başına ortalama gelirin geçen yılın aynı dönemine göre %7,1 arttığının altını çizdi.

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin, 2024’ün ikinci mali çeyreğinde App Store’un gelirine %57’lik toplam katkıyla en önemli katkıda bulunan ülkeler oldu. Amerika Birleşik Devletleri tek başına %32’lik bir katkı sağlarken, Çin toplam gelirin %25’ini oluşturdu.

Bank of America ileriye dönük olarak, 2024 yılının ikinci mali çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla toplam hizmet gelirlerinde %11’lik bir artış öngörüyor. Analistler, Hizmetler segmentinin sürdürülebilir performansını şirket için olumlu bir uzun vadeli gösterge olarak değerlendiriyor.

Benzer yazılar

Görüntülerde gerçekçilik YandexART 1.3 ile geliyor

Yandex, kullanıcıların metin yoluyla paylaştığı açıklamaları kullanıma hazır görüntü...

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı....

Tap&Sign, sağlık sektörünün dijital dönüşümüne aracılık ediyor

Tüm dijital imza teknolojilerini tek çatı altında toplayan Tap&Sign,...

Vivo V30 ön satışa sunuldu

Vivo, fotoğraf ve video çekmeyi seven kullanıcıları mutlu edecek...

Geleceği Şekillendir etkinliğinde veri ve yapay zeka gündem oldu

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve Context işbirliğiyle düzenlenen Kanal...