Apple, elektrikli araç girişimini durdurdu

AppleProject Titan olarak bilinen projeye başladıktan on yıl sonra aldığı bir kararla, merakla beklenen elektrikli aracının (EV) ilerlemesini durdurdu.

AAPL hisseleri işlem seansını %0,8’lik bir artışla kapattı.

Bloomberg’in haberine göre, teknoloji şirketi projeyi durdurma kararını Salı günü personeline iletti ve bu durum projeye dahil olan yaklaşık 2.000 çalışan için beklenmedik bir durumdu.

Projenin askıya alındığı, Operasyon Direktörü Jeff Williams ve Başkan Yardımcısı Kevin Lynch tarafından şirket içinde iletildi.

Bu kararın bir sonucu olarak, Özel Projeler Grubu (SPG) olarak adlandırılan proje ekibinin önemli bir kısmı, yönetici John Giannandrea liderliğinde Apple’ın yapay zeka (AI) departmanına yeniden atanacak ve jeneratif teknolojileri içeren AI projeleri geliştirmeye odaklanacak.

Elektrikli araç sektörü son zamanlarda faiz oranlarının artması gibi zorluklarla karşı karşıya kaldı ve bu da genellikle daha maliyetli olan bu araçlara yönelik talebin azalmasına yol açtı. Bu durum, sektör genelinde üretimin azalmasına ve işten çıkarmalara neden oldu.

Titan Projesi, Apple’ın özellikle sürücüsüz araç teknolojisine odaklanarak otomotiv sektörüne girmeye yönelik önemli bir girişimiydi.

Şirketin 2020 yılı civarında 2024 veya 2025 yılına kadar potansiyel olarak bir araç piyasaya sürmek için açıkladığı iddialı niyetlerine rağmen, girişim COVID-19 salgını nedeniyle yaşanan aksaklıklar ve 2019’da ekipten 190 çalışanın işten çıkarılmasına yol açan stratejik bir yeniden yapılanma da dahil olmak üzere çeşitli aksaklıklarla karşılaştı.

Benzer yazılar

Görüntülerde gerçekçilik YandexART 1.3 ile geliyor

Yandex, kullanıcıların metin yoluyla paylaştığı açıklamaları kullanıma hazır görüntü...

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı....

Tap&Sign, sağlık sektörünün dijital dönüşümüne aracılık ediyor

Tüm dijital imza teknolojilerini tek çatı altında toplayan Tap&Sign,...

Vivo V30 ön satışa sunuldu

Vivo, fotoğraf ve video çekmeyi seven kullanıcıları mutlu edecek...

Geleceği Şekillendir etkinliğinde veri ve yapay zeka gündem oldu

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve Context işbirliğiyle düzenlenen Kanal...