ABD, Çin’in elektrikli araçlarına daha yüksek gümrük vergisi uygulamayı düşünüyor

Bu değerlendirme, Başkan Biden’ın kısa bir süre önce Birleşik Otomobil İşçileri’ne yaptığı ve Çin’in ticaret uygulamalarıyla yüzleşilmesi gerektiğini vurguladığı konuşmanın ardından geldi.

Potansiyel tarife artışı, Çin’in elektrikli araçlara uyguladığı %27,5’lik birleşik tarife oranının zaten yüksek olduğu bir dönemde geliyor. Bu gelişme, böyle bir artışın Dünya Ticaret Örgütü (WTO) düzenlemelerini ihlal edeceğini ve küresel otomotiv tedarik zincirini potansiyel olarak istikrarsızlaştıracağını savunan Çin Dışişleri Bakanlığı’nın eleştirileriyle karşılandı.

Bu gelişmeler karşısında, Illinois eyaletinin Normal kentinde yerleşik elektrikli araç üreticisi Rivian’ın hisseleri yükselişe geçti. Rivian’ın ABD’de üretim yapması, onu artan gümrük vergilerinin doğrudan etkilerinden koruyor ve özellikle Amerikan pazarında Çinli elektrikli araçlara yönelik talebin sınırlı olduğu düşünüldüğünde, pazarda avantajlı bir konuma getiriyor.

ABD ve Çin arasında devam eden ticari gerilimler, her iki ülkenin de küresel ticaret ve ekonomik istikrarda önemli rol oynaması nedeniyle uluslararası piyasalar için bir endişe kaynağı olmuştur. Özellikle elektrikli araç sektörü, hızlı büyümesi ve uluslararası tedarik zincirleri nedeniyle bu tür değişikliklere karşı hassastır.

Benzer yazılar

Togg T10F tanıtıldı! Togg T10F’in sundukları neler?

Togg’un yeni modeli T10F ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen...

Tesla Çin’de 1 milyon 600 bin aracı geri çağırdı

Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi tarafından yapılan açıklamada, geri...

Motosiklet sahipleri 125 CC düzenlemesini bekliyor

Türkiye'de son yıllarda 2 tekerlekli araç sayısında oldukça büyük...

Tesla Şanghay’da batarya projesini başlatıyor

Bugün Şanghay'da gerçekleştirilen ve Tesla'nın bölgedeki üretim kapasitesinin önemli...

Togg, otomobil pazarındaki güncel payını açıkladı

Nisan ayında ilk teslimatı gerçekleştirilen Togg T10X’in satışları devam...