Tesla Şanghay’da batarya projesini başlatıyor

Bugün Şanghay’da gerçekleştirilen ve Tesla’nın bölgedeki üretim kapasitesinin önemli ölçüde genişlediğini gösteren arazi satın alma imza töreni bu dönüm noktasını işaret ediyor.

Proje Tesla’nın üretim kapasitesini artıracak ve tesis her yıl 10.000 megapack üretmeyi hedefliyor. Bu hamle, şirketin yenilenebilir enerji kaynaklarına küresel geçişi desteklemek için kritik öneme sahip olan enerji depolama çözümlerini büyütme stratejisiyle uyumlu. Büyük ölçekli lityum-iyon piller olan megapack’ler, güneş ve rüzgar kaynaklarından gelen enerjiyi depolamak ve bu kesintili kaynaklar tarafından üretilmediğinde istikrarlı bir elektrik kaynağı sağlamak için tasarlanmıştır.

Şanghay’da megapack pil projesinin kurulması, Tesla’nın elektrikli araç ve temiz enerji şirketi için giderek daha önemli hale gelen Çin pazarına olan bağlılığını daha da pekiştiriyor. Çin’in daha çevreci teknolojilere yönelmesi ve geniş pazar potansiyeli, burayı Tesla’nın genişleme çabaları için stratejik bir konum haline getiriyor.

Bu yeni üretim tesisinin Tesla’nın tedarik zinciri verimliliğini arttırması ve lojistik maliyetlerini azaltarak enerji depolama sistemleri için daha rekabetçi fiyatlandırma sağlaması bekleniyor. Yenilenebilir enerji çözümlerine yönelik küresel talep artmaya devam ederken, Tesla’nın ek üretim kapasitesine yaptığı yatırım, gelecekteki enerji depolama ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik proaktif bir adımdır.

Arazi alımının finansal detayları ve megapack pil projesinin faaliyete geçmesi için öngörülen zaman çizelgesi açıklanmadı.

Benzer yazılar

Togg T10F tanıtıldı! Togg T10F’in sundukları neler?

Togg’un yeni modeli T10F ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen...

Tesla Çin’de 1 milyon 600 bin aracı geri çağırdı

Çin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi tarafından yapılan açıklamada, geri...

Motosiklet sahipleri 125 CC düzenlemesini bekliyor

Türkiye'de son yıllarda 2 tekerlekli araç sayısında oldukça büyük...

ABD, Çin’in elektrikli araçlarına daha yüksek gümrük vergisi uygulamayı düşünüyor

Bu değerlendirme, Başkan Biden'ın kısa bir süre önce Birleşik...

Togg, otomobil pazarındaki güncel payını açıkladı

Nisan ayında ilk teslimatı gerçekleştirilen Togg T10X’in satışları devam...