Assassin’s Creed Mirage inceleme

Mirage’da Bashim Ibn Ishaq karakterini canlandırıyoruz. Bashim aslında bir hırsız ama arkadaşının intikamını almak için yolu tapınak ve tarikatlarla kesişiyor. Ardından kendisini bir anda suikastçılarla aynı dünyada buluyor. Parkur yönü iyi olduğu için Bağdat’ın dar sokaklarında muhafızlardan kaçarken hiç zorlanmıyorsunuz, önünüze çıkan engellerden kolayca atlayarak ya da yükseklere tırmanabiliyorsunuz. Bu da düşmanlardan kaçış işini kolaylaştırıyor.

Başlarken eskiye dönüyoruz diye bahsetmiştim çünkü gizlilik yeniden esas olmuş ve ilk oyunlardaki gibi ilerlememiz gerekiyor. Kartlarınızı doğru oynamanız ve saldırı yapacağınız alandaki saklanma ve gizli yerleri iyi belirlemeniz gerekiyor. Oyuna ilk başladığınızda birden fazla düşmanla savaşmak size biraz karışık gelebilir, özellikle kademeli olarak devriye gezen muhafızlar problem yaratabiliyor. Seviyeniz arttıkça ve yeni yetenekler öğrendikçe işler daha da kolaylaşıyor.


Ana görevler dışında oyunda alabileceğiniz yan görevler de oluyor ve görevlerin içindeki özel istekleri yerine getirirseniz ekstra ödül alabiliyorsunuz. Örneğin hamamdan hırsızlık yaparken bunu kimseyi öldürmeden yapmanız gerekiyor. Hikaye modu oynama tarzınıza bağlı olarak 15-20 saat arası sürebiliyor ki bu oldukça başarılı bir süre olmuş. Yan görevler ve tamamlanması gereken çok fazla şey olduğu için oyunda muhtemelen 40 saatten fazla geçirebilirsiniz.

AC: Mirage, Bağdat’ta geçtiği için şehrin tüm tarihi yansıtılmak istenmiş. Bu yüzden oyun içerisinde toplayabileceğiniz “History of Baghdad” kodeksi altında eşyalar var. Bunların içinde teraziler, sanat eserleri, çarşaflar gibi oldukça detaylı hazırlanmış, şehrin tarihini yansıtan eşyalar bulunuyor. Tarihsel anlamda benzer oyunları daha önce oynadım, ancak bu kadar detaylı toplanabilir eşyaları ilk defa gördüğümü söyleyebilirim.  Aynı zamanda oyun içerisindeki karakterlerin dilleri ve kullanılan kelimeler de yerelleştirilmiş, bu nedenle duymaya alışık olduğunuz kelimeleri işitebiliyorsunuz.


Yetenek ağacı oldukça daraltılmış ve üç ana noktaya bölünmüş. Phantom yetenek ağacı geliştirmelerini yaptığınızda yakın dövüş ve düşmanları etkisiz hale getirmedeki seçenekleriniz artıyor, Trickster ile ekipmanlarınızı güçlendirebiliyorsunuz, Predator ise keşif yeteneğinizi güçlendiriyor. Yetenek ağacı biraz küçük gibi gelebilir ama epey işlevsel olmuş, zaten yapabildiğiniz şeyleri daha iyi yapmanıza olanak sağlıyor.


Sonuca bağlayacak olursam

Açık konuşmak gerekirse Mirage, uzun bir süreden sonra gerçekten beğendiğim Assassin’s Creed oyunu oldu. Burada biraz ilk oynadığım oyunun havasını aldım, belki de ondan da olabilir. 

Yakın dövüş mekaniklerinde çok radikal değişiklikler yok ama yeterli olduğunu söyleyebilirim. Bug’lar oluşuyor ama muhtemelen yeni güncellemelerle bu düzeltilecektir. Hikayesi oynatıyor ve eski Assassin’s Creed’e benzediği için Mirage’ı oyuncuların daha çok beğeneceğini söyleyebilirim.

Benzer yazılar

DJI Osmo Mobile 7P inceleme

Günümüzde, premium akıllı telefonların çoğu etkileyici özelliklerle övünen kameralara...

Monster Pusat Ghost Pro inceleme – Hem ultra hafif hem de uygun fiyatlı

Monster’ın, hafifliği, ergonomik tasarımı, üstün performansı ve uygun fiyatıyla...

DJI Mic Mini inceleme

DJI’ın bütçesi kısıtlı olan içerik üreticiler için mükemmel olan...

Dreame D9 Max Gen 2 robot süpürge inceleme

Dreame’nın 6000 Pa’lık yüksek çekim gücüyle eviniz ya da...

Apple Watch Series 10 inceleme

Apple Watch Series 10, bilekte yeni bir his için...