Fast entegrasyonunu tamamlayan Papara’ya IBAN özelliği geldi

Yerli finansal teknoloji şirketi Papara, FAST entegrasyonunu tamamladı. Bu gelişmeyle her bir Papara hesabına IBAN tanımlandı. Uzun süredir bu özelliği bekleyen Papara kullanıcıları, Papara IBAN’larıyla FAST üzerinden 7/24 anında para transferi alabilecek, Papara IBAN’larına Kolay Adres tanımlayabilecek.

20 bin TL altındaki tutarların bankadan bankaya anlık transferini mümkün kılan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) ödeme sistemini 2021’de devreye alan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2022’nin sonlarında bazı elektronik para ve ödeme kuruluşlarının da FAST sistemine dahil edileceğini duyurmuştu. Papara, Şubat 2023’te FAST’a dahil edildi.

FAST ile 7/24 anında para transferi yapılabilecek

Papara kullanıcıları, Papara IBAN’larını uygulamayı açtıklarında Papara numaralarının hemen altında görebiliyor. Papara kullanıcıları, Papara hesaplarına IBAN tanımlanmasıyla diğer tüm hesaplarından IBAN ile 7/24 anında para transferi yapabilecekleri Papara hesaplarına da diğer tüm hesaplarından saniyeler içerisinde para transferi yapabilecekler.

Papara’dan Kolay Adres’e 7/24 transfer

Papara kullanıcıları, telefon numarası, e-posta adresi, kimlik numarası, vergi kimlik numarası, pasaport numarası gibi bilgilerden birine 7/24 anında para transferi yapabiliyor. Ayrıca Kolay Adres’e diledikleri tutarda para transferi gerçekleştirebilirken, 20 bin TL altındaki tutarlar, FAST ile hesabın hangi bankada olduğundan bağımsız olarak anında alıcının hesabına geçiyor.

Benzer yazılar

ChromaSet, Kickstarter’da 48 saatte 200 bin dolardan fazla fon topladı

Lansmanın ilk iki saatinde 100 bin dolarlık ön satışla...

Martı, New York Borsası’nda halka arz oldu

231 yıllık New York Borsası’nda hisseleri doğrudan işlem gören...

Ruul, yeni Akıllı Vergi Asistanı ürününü tanıttı

Freelance çalışanlar için faturalandırma ve ödeme alma servisi Rimuut,...

Karbon nötr bir yapı için özel yazılımlar geliştiren Supercritical, 13 milyon dolar yatırım aldı

İşletmelerin sıfır karbona ulaşmalarına ve iklim kriziyle mücadele etmelerine...

Teknopark İstanbul öncülüğünde Robocube Off-Season 2023 robot yarışması gerçekleştirildi

Teknopark İstanbul, Cube Incubation ve Intechne Robotik Teknolojileri’nin öncülüğünde...