Apple, 14 inç iPad Pro’yu rafa kaldırabilir

Apple, OLED ekranlı iPad Pro ailesi için hazırlıklarını sürdürüyor. Son sızıntılar ise şirketin 14.1 inç iPad Pro ile ekran boyutlarında önemli bir yükseltme yapacağı yönündeydi. Söz konusu model hakkında önemli bir gelişme paylaşıldı. 14.1 inç iPad Pro rafa kaldırmış olabilir.

Bilmeyenler için Apple’ın ürün portföyünde yer alan büyük tableti şu an için 12,9 iPad Pro. Ancak bir süredir şirketin 14 inçlik bir model üzerinde çalıştığına dair söylentiler mevcuttu. Bugün ise ünlü Apple analisti Mark Gurman, şirketin planlarında böyle bir ürünün bulunmadığını bildirdi. Öyle ki Gurman, 2023 yılı için 14 inç iPad Pro’nun gerçekten planlandığını ancak kısa süre içerisinde iptal edildiğini belirtti.

OLED ekranların daha yüksek bir maliyete neden olması. Bunun yerine, OLED ekranlı ilk iPad Pro modellerinin 13 inç boyutlarında olması ve 2024’ün ilk yarısında satışa sunulması bekleniyor.

Ayrıca Apple’ın 2023’ün sonlarında piyasaya sürülebilecek 16 inçlik bir iPad geliştirdiğine dair söylentiler de vardı. Ancak bu planlar da rafa kaldırılmış olabilir.

Benzer yazılar

iPhone 16 Pro Max tanıtıldı

iPhone 16 Pro modelleri, 9 Eylül 2024’te düzenlenen Apple...

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus tanıtıldı

Apple, düzenlediği “It’s Glowtime” etkinliği kapsamında iPhone 16 ve...

Apple Watch Series 10 tanıtıldı

Apple, 9 Eylül’de düzenlediği etkinliğinde Watch Series 10 akıllı...

iPhone 16 Türkiye fiyatları belli oldu

iPhone 16 tanıtım etkinliğinin sona ermesiyle birlikte, Apple Türkiye...

Sony, FE 85mm F1.4 GM II’yi duyurdu

Sony, kompakt bir gövdede hızlı otomatik odaklama (AF) ile...