İlk yatırım, 28 Mart 2022’de açıklanmış ve Nisan 2025’te faaliyete geçmesi planlanan tek bir üretim binası için yapılmıştı. Bu plan şimdi Nisan 2027’de faaliyete geçmesi planlanan ikinci bir üretim binasının eklenmesiyle genişletiliyor. Bu da toplam kümülatif yatırımı 55,5 milyar yene (yaklaşık 360 milyon euro) çıkarıyor.
İki üretim binası, operasyonlarını kolaylaştırmak için yakından entegre edilecek. Yeni nesil fabrikalarda 5G iletişim ve yapay zekanın yanı sıra Mitsubishi Electric’in “e-F@ctory” konseptine dayanan gelişmiş tedarik zinciri yönetimi (SCM) ve mühendislik zinciri yönetimi (ECM) de kullanılacak. Beklenen faydalar arasında hızlandırılmış üretkenlik ve kalite iyileştirme döngüleri, kısaltılmış teslimat süreleri ve yüksek kaliteli, yüksek verimli üretim yer alıyor.
Yüksek düzeyde otomatikleştirilmiş bir üretim sürecinin gerçekleştirilmesine ek olarak, otonom mobil robotların (AMR’ler) kullanımı yoluyla lojistik verimliliğin artırılması ve müşterilerin istikrarlı bir ürün tedariki alabilmelerini sağlamak için dijital ikizlerden yararlanılarak senkronize üretim yoluyla talep dalgalanmalarına karşı direnç güçlendirilecek.
Ayrıca, yeni tesislerdeki çeşitli CO2 azaltma girişimleri sayesinde Mitsubishi Electric, karbon nötr bir toplumun gerçekleştirilmesine katkıda bulunmaya devam edecek.
FA kontrol sistemi ürünlerine yönelik küresel talebin, özellikle elektrikli araçlar (EV’ler) ve lityum-iyon piller gibi dekarbonizasyon ile ilgili alanlarda ve yarı iletkenler ve elektronik bileşenler gibi dijitalle ilgili alanlarda imalat sektöründeki artan sermaye yatırımları nedeniyle orta ve uzun vadede artması bekleniyor.