Ruul, yeni Akıllı Vergi Asistanı ürününü tanıttı

Freelance çalışanlar için faturalandırma ve ödeme alma servisi Rimuut, marka ismi ve stratejisinde değişikliğe giderek Ruul ismini aldığını sizlere aktarmıştık. Ruul, global büyüme yolculuğundaki yeni iş ortaklıklarının detaylarını ve yeni akıllı vergi asistanı ürününü düzenlediği basın toplantısında paylaştı.

Ruul, serbest çalışanların, şirketleşmenin sabit ve düzenli maliyetlerine, yüksek eforlu evrak işlerine katlanmadan 150’den fazla ülkede kurumsal müşterilerini faturalandırabilmesini sağlıyor. Ayrıca kullanıcılar, dilediği kur ve ödeme metoduyla ödeme tahsilatı gerçekleştirebilirken, sözleşme ve diğer yönetim araçlarıyla işlerini daha düzenli ve verimli yönetebiliyor. Ruul ile kurumlar ise hizmet aldıkları esnek iş gücünün takip, yönetim ve ödeme süreçlerini tek platform aracılığıyla gerçekleştirebiliyor.

Şirket, sunduğu ek hizmetlerle finansal süreçlerde serbest çalışanların hayatını kolaylaştırırken, bankacılığa erişimin zor olduğu ülkelerde sanal bankacılık hizmetine de erişim sağlıyor. Kullanıcıların bu sayede hem global iş pazarında yer edinme imkanı bulduğunu hem de bankacılık hizmetleriyle ödeme alma ve bu ödemelere erişme işlemlerini kolayca gerçekleştirdiğini söylemek mümkün.

Yeni Akıllı Vergi Asistanı ürünü için pilot ülke Türkiye

Mayıs ayının başında Türkiye, ABD ve İsveç’teki üç yeni kuruluşunu duyuran Ruul, yakın zamanda global vergi uyumluluğu uzmanı Sovos ile bir iş ortaklığına imza attı. Bu iş ortaklığı kapsamında yeni Akıllı Vergi Asistanı ürünü hayata geçti.

Bu noktada Sovos’un Fortune 500 listesinde yer alan şirketlerin yarısının yanı sıra 70’ten fazla ülkede faaliyet gösteren her büyüklükteki işletmeye hizmet sağladığını belirtelim. Sovos, vergilendirme, işlem uyumu için sürekli kontrol, vergi raporlama ve vergiye ilişkin daha pek çok konuda bağlantılı çözümler sunuyor.

Ruul, Sovos iş birliğiyle geliştirdiği yeni Akıllı Vergi Asistanı ürünü için pilot ülke olarak Türkiye’yi seçti. Şu an için sınırlı sayıda kullanıcıya sunulan çözüm, Türkiye’de serbest çalışanların vergisel yükümlülüklerini takip etme sürecini, tek bir panelle dijital olarak yönetilebilir hale getirecek.

Toplantıda konuşan Ruul kurucu ortağı Esen Bulut, Akıllı Vergi Asistanı’nın detaylarını ve şirketin öne çıkan verilerini paylaştı:

Ruul olarak, işgücünde gerçekleşen paradigma değişikliğini temel alarak, yetenekler ile organizasyonlar arasında iş yapma şekillerinin değiştiğine inanarak çalışıyoruz. Amacımız, iki taraf arasındaki iş birliğini yeni ekonomide daha sorunsuz, güvenilir ve uyumlu hale getiren ürün ve hizmetler geliştirmek. Akıllı Vergi Asistanı da bu vizyonumuz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz yeni hizmetlerimizden biri. 50 binden fazla serbest çalışan ve 10 binden fazla global kuruma faturalandırma, iş sözleşmesi ve 150 kurda global ödeme çözümleriyle hizmet veren bir platform olarak, global pazardaki güçlü oyuncular ile yeni iş ortaklıkları ve hayata geçireceğimiz yenilikçi çözümlerle pazar yaratıcısı konumumuzu güçlendirmeye devam edeceğiz”

Ruul Kurucu Ortağı Mert Bulut ise şu değerlendirmeyi yaptı:

“Esnek çalışma dinamiklerine yetişmeye çalışan yasal düzenlemeler, serbest çalışanların yerel uyum noktasında yalnız kalmasına yol açıyor. Özellikle pandemi sonrasında kalıcı hale gelen yurt dışı şirketlerle uzaktan çalışma ve freelance çalışma trendleri, Türkiye’de çalışanlar için vergi ve yasal uyumluluğa dair kafa karışıklığı yaratabiliyor. Bu noktada işletmelere yönelik olarak finansal hizmetler sunarak, büyümelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Stratejik partnerlikler ile büyüyen ve değişen yüzüyle Ruul, faturalandırma, ödeme ve iş anlaşmaları (hizmet sözleşmesi & gizlilik sözleşmesi) özellikleri yanında finans, vergi ve yasal uyumluluk süreçlerinin tek yerden yönetilebildiği bir platform olarak serbest çalışanların en önemli çözüm ortağı olmaya devam edecek.”

Benzer yazılar

Görüntülerde gerçekçilik YandexART 1.3 ile geliyor

Yandex, kullanıcıların metin yoluyla paylaştığı açıklamaları kullanıma hazır görüntü...

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı....

Tap&Sign, sağlık sektörünün dijital dönüşümüne aracılık ediyor

Tüm dijital imza teknolojilerini tek çatı altında toplayan Tap&Sign,...

Vivo V30 ön satışa sunuldu

Vivo, fotoğraf ve video çekmeyi seven kullanıcıları mutlu edecek...

Geleceği Şekillendir etkinliğinde veri ve yapay zeka gündem oldu

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve Context işbirliğiyle düzenlenen Kanal...