Razer siber saldırıya uğradı

Hacker, “Kaynak kodunu, şifreleme anahtarlarını, veritabanı bilgilerini, oturum açma gibi bilgileri çaldım” dedi. The Strait Times, hacker’ın toplamda 404.000 e-posta adresinin listesini ele geçirdiğini iddia etti. 

Bilgileri bu defalık satacağını söyleyen hacker, gizlilik odaklı kripto para birimi XRM olarak 100.000 dolarlık bir fiyat belirledi. 

Razer, 9 Temmuz’da yaptığı paylaşımda, potansiyel ihlalin araştırıldığını söyledi. Web sitesi BleepingComputer, e-posta adreslerinin listesinin çalındığının doğrulandığını söyledi. Razer’ın kullanıcılarının hesaplarını sıfırladığını ve kullanıcılarından şifrelerini değiştirmelerini istediği ekledi.

Razer, şu sıralar 2020 yılında yaşanan bir veri sızıntısına ilişkin problemlerle uğraşıyordu. Sızıntının sonucunda 100.000 kullanıcının kişisel verileri kötü niyetli kişilerin eline geçmişti.

2005 yılında kurulan Razer’ın ABD ve Singapur’da ofisleri bulunuyor. Şirket, 2017 yılında ödül ve krediler için dijital para birimi piyasaya sürmüştü.

Razer’dan resmi açıklama geldi

Konu hakkında Razer’dan açıklama geldi. Bir Razer sözcüsü konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“9 Temmuz 2023’te Razer Gold’u etkileyen potansiyel bir saldırıya karşı uyarıldık. Ekip, ihlali öğrendikten sonra hemen tüm Razer web sitelerini kapsamlı bir şekilde inceledi ve platformlarımızın güvenliğini sağlamak için gerekli tüm adımları attı. Razer olarak hala soruşturmalarımıza devam ediyor ve tüm müşterilerimizin dijital güvenliğini sağlama taahhüdümüzü sürdürüyoruz. Soruşturmalar tamamlandıktan sonra Razer, bu konuyu ilgili makamlara da bildirecek.

Sorusu olanlar [email protected] adresinden ulaşabilir.”

Benzer yazılar

Huawei yeni akıllı giyilebilir cihazları piyasaya sürüyor

HUAWEI, yepyeni HUAWEI WATCH FIT 3 ve HUAWEI WATCH...

TÜV NORD Türkiye, otomotiv sektörünün geleceğine yön veriyor

Almanya merkezli bağımsız gözetim firması TÜV NORD, kalite yönetim...

Görüntülerde gerçekçilik YandexART 1.3 ile geliyor

Yandex, kullanıcıların metin yoluyla paylaştığı açıklamaları kullanıma hazır görüntü...

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı....

Tap&Sign, sağlık sektörünün dijital dönüşümüne aracılık ediyor

Tüm dijital imza teknolojilerini tek çatı altında toplayan Tap&Sign,...