Ben Affleck ve Matt Damon, Trump’ın kampanya videosunda Air filminin kullanılmasını kınadı

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, açıklama oyuncuların yapım şirketi Artists Equity’den geldi. Ünlü basketbolcu Michael Jordan onaylı Air Jordan spor ayakkabısının yaratılış öyküsünü anlatan film “Air”den bir seslendirmenin Donald Trump’ın kampanya videosunda kullanıldığı anlaşılmıştı.

Bunun üzerine yapım şirketi sosyal medya üzerinden açıklama yaparak kendilerine danışılmadığını ya da izin alınmadığını belirterek, filme ait herhangi görüntü ya da seslendirmenin Trump kampanyası tarafından siyasi bir reklam olarak kullanılmasına onay vermediklerini belirtti.

Trump videoyu kendi kurduğu sosyal medya platformu olan Truth Social’da yayınlamıştı. Video, Trump’ın hayatının çeşitli evrelerinde yer aldığı bir dizi görüntünün, filmde spor pazarlamacısı Sonny Vacaro karakterine hayat veren Matt Damon’ın seslendirmeleriyle birleştirilmesinden oluşuyor.

Matt Damon’ın “Para size neredeyse her şeyi satın alabilir ama ölümsüzlüğü satın alamaz. Bunu kazanmak zorundasınız” ve ” Sonsuza kadar hatırlanacaksınız, çünkü bazı şeyler ebedidir” gibi filmde sarf ettiği bir takım sözler Trump görüntüleriyle birleştiriliyor.

Gizli belgeleri usulsüz kullanması iddiasıyla suçlanan ABD eski Başkanı Donald Trump, 2024 seçimleri için başkanlığa adaylığını açıklamış ve şahsına atfedilen suçlamalara rağmen adaylıktan çekilmeyeceğini duyurmuştu.

Benzer yazılar

Bir yılda bin 567 kez yemek sipariş etti

Yemeksepeti, 2023 yılında bir müşterisinin bin 567 kez yemek...

Matthew Perry’nin vasiyeti ortaya çıktı: Tek istediğim bu

Ölümüyle birçok kişiyi üzen Friends dizisinin efsane oyuncusu Matthew...

Kim Kardashian neredeyse tanınmaz hale geldi

CR Fashion Book dergisi, 10'un yıl dönümü baskısının kapağında...

Shakira’ya vergi kaçaklığından yeni dava

İspanya'da savcılık, Kolombiyalı şarkıcı Shakira'yı vergi kaçırmakla suçladı. Ülkede yaşadığı...

Yargıtay’dan Kemal Sunal filmleri için emsal karar

Türk sinema tarihinin unutulmaz ismi Kemal Sunal'ın mirasçıları Ali...