M2 Ultra çipli Mac Pro tanıtıldı! İşte yeni Mac Pro’nun özellikleri ve fiyatı

Mac Pro 2023 ya da Mac Pro 2 iş istasyonu firmanın en yeni M2 Ultra yongası ile geliyor. Tüm Mac Pro ikinci nesil konfigürasyonlarında M2 Ultra varsayılan olarak sunulacak. 24 çekirdeğe ve 76 grafik birimine kadar ölçeklendirilebilen bu yeni canavar Mac Pro 2. Nesil modelini de farklı bir boyuta taşıyor.

M2 Ultra çipli Mac Studio ve Mac Pro, 192 GB’a kadar birleşik bellek sunarak diğer iş istasyonu grafik kartlarından daha fazla belleğe sahip ve zorlu iş yükleriyle başa çıkabilme kabiliyeti gösteriyor. Apple’ın bu yeni ürünleri, kullanıcılarına en güçlü ve yetenekli profesyonel ürün serisini sunuyor. Yeni Mac Studio ve Mac Pro, bugünden itibaren sipariş edilebilecek ve 13 Haziran’dan itibaren satışa sunulacak.


Intel tabanlı Mac Pro modeline göre 3 kata kadar daha hızlı işlemci ve 7 kata kadar daha hızlı grafik birimi elde etmek mümkün. Cihazda tam 7 adet Afterburner kartı da entegre olarak geliyor. Bu da bilgisayar dünyasında sıkça karşılaştığımız bir durum değil. Cihaz 8K Pro Res olarak 22 adet akış sağlayabiliyor.

Mac Studio’nun arkasında dört adet Thunderbolt 4 bağlantı noktası, bir adet 10 Gb Ethernet bağlantı noktası, bir adet gelişmiş HDMI bağlantı noktası ve iki adet USB-A bağlantısı noktası bulunuyor. Ayrıca ön tarafındaki iki adet USB-C bağlantı noktası ve bir adet SD kart yuvasıyla fotoğraf ve videolar kolayca aktarılabiliyor. Wi-Fi 6E önceki nesle kıyasla iki kata kadar daha hızlı indirme hızlarına ulaşırken, Bluetooth 5.3 teknolojisi ise kullanıcıların en yeni Bluetooth aksesuarlarına bağlanmasına imkan veriyor.

Yeni Mac Studio şimdi daha yüksek bant genişlikli HDMI bağlantısı sayesinde 8K’ya kadar çözünürlüğe ve 240 Hz kare hızlarına olanak tanıyor. M2 Ultra çipli Mac Studio, 100 milyonun üzerinde piksele güç sağlayarak altı adede kadar Pro Display XDR’ı destekliyor ve profesyonel iş akışları için daha fazla ekran alanı sağlıyor.

M2 Max çipli Mac Studio, önceki nesle göre büyük bir performans artışı sağlıyor ve Intel tabanlı en güçlü 27 inç iMac’ten 4 kat daha hızlı çalışıyor. Aynı şekilde M2 Ultra çipli Mac Studio da önceki nesil Mac Studio’dan 3 kata kadar daha hızlı ve Intel tabanlı en güçlü 27 inç iMac’ten 6 kata kadar daha hızlı performans sunuyor.

Profesyoneller için tam güç: Mac Pro M2 Ultra

Yeni Mac Pro, iş akışlarında dahili genişletme seçeneklerine ve M2 Ultra’nın performansına ihtiyaç duyan profesyoneller için Apple çipi PCIe yuvasıyla buluşturuyor. Mac Pro, altı adedi önceki nesle kıyasla 2 kat daha hızlı olan 4. nesil PCIe teknolojisini destekleyen boş genişletme yuvası olmak üzere, toplamda yedi adet PCIe yuvası içeriyor.

Mac Pro’nun bağlantı seçenekleri, sekiz adet (altısı arkada, ikisi üstte) yerleşik Thunderbolt 4 bağlantı noktasıyla daha iyi hale geldi. Yeni Mac Pro, hızlı kablosuz bağlantı için Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 teknolojilerinin yanı sıra altı adede kadar Pro Display XDR’ı destekliyor. Ek olarak Mac Pro’da üç adet USB-A bağlantı noktası, 8K’ya kadar çözünürlüğü ve 240 Hz kare hızlarını destekleyen daha yüksek bant genişlikli iki adet HDMI bağlantı noktası, iki adet 10 Gb Ethernet bağlantı noktası ve yüksek empedanslı kulaklıkları destekleyen bir adet kulaklık jakı bulunuyor.

Fiyatlar, Mac Studio için 57.999 TL’den başlarken, Mac Pro için kule tipi kasa için 194.999 TL, raf tipi kasa için ise 209.999 TL’den başlıyor.

Benzer yazılar

iPhone 16 Pro Max tanıtıldı

iPhone 16 Pro modelleri, 9 Eylül 2024’te düzenlenen Apple...

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus tanıtıldı

Apple, düzenlediği “It’s Glowtime” etkinliği kapsamında iPhone 16 ve...

Apple Watch Series 10 tanıtıldı

Apple, 9 Eylül’de düzenlediği etkinliğinde Watch Series 10 akıllı...

iPhone 16 Türkiye fiyatları belli oldu

iPhone 16 tanıtım etkinliğinin sona ermesiyle birlikte, Apple Türkiye...

Sony, FE 85mm F1.4 GM II’yi duyurdu

Sony, kompakt bir gövdede hızlı otomatik odaklama (AF) ile...