Apple M2 Ultra tanıtıldı! İşte M2 Ultra’nın özellikleri

M2 Ultra, bu yılın başlarında yenilenen 14 ve 16 inç MacBook Air’de piyasaya sürülen M2 Max çipini temel alıyor. M1 Ultra’ya göre %20 daha iyi CPU performansı ve %30 daha iyi GPU performansı sunuyor. Ayrıca, iki kat daha yetenekli bir medya motoruna sahip olan M2 Ultra, ProRes hızlandırma performansını ışık hızında gerçekleştiriyor.

M2 Ultra, en hızlı Intel tabanlı iMac’ten altı kat daha hızlı. M2 Ultra ile Mac’lerde aynı anda 22 adet 8K ProRes video akışı oynatılabiliyor. Apple, bunun bir kişisel bilgisayar için şimdiye kadar üretilmiş en güçlü çip olduğunu söylüyor.

5 yıldızlı nanometre üretim teknolojisi kullanılan M2 Ultra, Apple’ın çığır açan UltraFusion teknolojisi ile iki M2 Max çipi birleştirerek performansı katlıyor. M2 Ultra çipi, inanılmaz bir 134 milyar transistör içeriyor ve böylece önceki M1 Ultra’ya kıyasla 20 milyar daha fazla transistöre sahip oluyor.


Bu çip, olağanüstü birleşik bellek mimarisi ile 192 GB’a kadar bellek kapasitesini destekliyor. Bu, M1 Ultra’dan %50 daha fazla kapasite anlamına geliyor. Dahası, M2 Ultra’nın bellek bant genişliği, M2 Max’e kıyasla iki kat daha fazla olup, hızı 800 Gbps’ye çıkarıyor.

UltraFusion teknolojisi, çip üzerindeki 10.000’den fazla sinyalle iki M2 Max çipini birbirine bağlıyor, bu da iki çip arasında 2.5 TBps’nin üzerinde düşük gecikmeli bant genişliği olanağı sağlıyor. Bu teknoloji, M2 Ultra çipinin yazılım tarafından tek bir çip olarak algılanmasını sağlıyor, böylece kodları yeniden yazma gerekliliği ortadan kalkıyor.

M2 Ultra’da yer alan 24 çekirdekli CPU, yeni nesil yüksek performanslı 16 çekirdek ve yüksek verimlilikli 8 çekirdekten oluşuyor. Bu da M2 Ultra’yı M1 Ultra’ya kıyasla iki kat daha hızlı yapıyor. Ayrıca, 48 çekirdekli GPU, daha hızlı ve daha güçlü bir grafik deneyimi sunuyor.

Apple, yeni çiplerinin medya yeteneklerinden bahsederken, 22 adet 8k ProRes görüntü akışını aynı anda çalıştırabiliyor. MacPro özellikle Intel tabanlı MacPro’nun video hızlandırma için kullandığı 7 adet Afterburner kartına eşdeğer güce sahip olmasıyla öne çıkıyor.

Benzer yazılar

YandexART’ın sinir ağıyla artık görseller oluşturulabilecek

Uluslararası teknoloji şirketi Yandex, bugün bir duyuru yaptı ve...

Heltia, en kapsayıcı dijital sağlık uygulaması olmayı hedefliyor

2022 yılı Nisan ayında Salus ismi ile kurulan, yeni...

Huawei nova 12i, 108MP kamera,5000mAh  pil ve daha fazlasıyla geliyor

HUAWEI nova Serisi’ne gençlerin yeni gözdesi olacak yeni bir...

Huawei yeni akıllı giyilebilir cihazları piyasaya sürüyor

HUAWEI, yepyeni HUAWEI WATCH FIT 3 ve HUAWEI WATCH...

TÜV NORD Türkiye, otomotiv sektörünün geleceğine yön veriyor

Almanya merkezli bağımsız gözetim firması TÜV NORD, kalite yönetim...