15 inç MacBook Air tanıtıldı

Tasarımsal olarak sürprizin olmadığı dizüstü bilgisayar, gücünü 13,6 inç ekranlı kardeşi gibi M2 işlemciden alıyor. Bu açıdan performansı oldukça yüksek olan dizüstü, fansız yapıyı benimsiyor ve büyüyen gövdenin etkisiyle pil kapasitesini yükseltiyor ve 18 saat kullanım ömrü sunuyor.

Tasarım anlamında Apple’ın son zamanlarda tanıttığı diğer dizüstü bilgisayarlardan uzaklaşmayan 15 inç MacBook Air, Air serisinin geçtiğimiz yıl büründüğü köşeli görünümü koruyor. Ekranın üstündeki çentik, bu modelde de 1080p çözünürlüklü kameraya ev sahipliği yapıyor.

Yine çentikli Liquid Retine ekran ile gelen yeni MacBook Air yine MagSafe ile geliyor. Touch ID’ye de sahip olan bu model 18 saate kadar kullanım süresi sunuyor. 8 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU ile gelen Apple M2 yonga seti 24 GB’a kadar RAM ve 2 TB’a kadar SSD ile modifiye edilebiliyor.


MacBook Air’ın yeni ekranının 500 nit parlaklığa çıkabildiğini ve 1 milyar rengi de desteklediğini belirtelim. Intel işlemcili MacBook’lardan 12 kat daha hızlı olan bu canavar dünyanın en ince 15 inç laptopu konumunda yer alacak.

En ince 15 inç dizüstü bilgisayar olduğu açıklanan model, toplam dört farklı renkte geliyor ve şarj için MagSafe’i eksik etmiyor. 1080P kamera taşıyan model, çentikli tasarıma sahip.

1.299 dolardan başlayan ürün, elbette ileride Türkiye’de de satılacak. Türkiye fiyatı daha sonra belli olacak.

Benzer yazılar

iPhone 16 Pro Max tanıtıldı

iPhone 16 Pro modelleri, 9 Eylül 2024’te düzenlenen Apple...

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus tanıtıldı

Apple, düzenlediği “It’s Glowtime” etkinliği kapsamında iPhone 16 ve...

Apple Watch Series 10 tanıtıldı

Apple, 9 Eylül’de düzenlediği etkinliğinde Watch Series 10 akıllı...

iPhone 16 Türkiye fiyatları belli oldu

iPhone 16 tanıtım etkinliğinin sona ermesiyle birlikte, Apple Türkiye...

Sony, FE 85mm F1.4 GM II’yi duyurdu

Sony, kompakt bir gövdede hızlı otomatik odaklama (AF) ile...