Sony, CD Projekt Red’i satın alabilir  

Sony, Microsoft’un Activision Blizzard satın alımına yönelik büyük itirazlarda bulundu. Öyle ki konsol devi, bu anlaşmaya yanıt olarak Destiny ve Halo serilerinin geliştiricisi Bungie’yi 3.6 milyar dolara satın aldı. Ancak Sony, rekabet üstünlüğü amacıyla bir hamle daha yapmaya hazırlanıyor olabilir. Paylaştığı doğru bilgiler ile tanınan bir sızıntı kaynağı, Sony’nin CD Projekt Red’i satın alabileceğini öne sürdü.

İddianın bu kadar konuşulmasını sağlayan etmen ise Liz adlı kişinin daha önceki tutarlı sızıntıları. Özellikle Destiny oyunu hakkında başarılı sızıntılar yapan Liz, bu ünü sayesinde binlerce kişilik bir Discord sunucusunun da sahibi olmuştu.

Kısa süre önce Sony, PC pazarını konu alan 2022 yılı mali raporlarını da paylaştı. Tabloya göre PC pazarından 250 milyon dolar gelir elde eden şirket, beklentilerin 50 milyon dolar altında kaldı. 

CD Projekt Red halkla ilişkiler ekibinden Ola Sondej, Twitter’da dönen iddialara yanıt vererek Sony ile böyle bir görüşme içinde olmadıklarını açıkladı. Öte yandan Sony, böyle bir planının olup olmadığı konusunda bir açıklama paylaşmadı.

Benzer yazılar

PUBG’de harcadıkça G-Coin kazandıran yöntem 

Paycell, popüler video oyunu PUBG: BATTLEGROUNDS’un yapımcısı KRAFTON ile...

Assassin’s Creed Mirage inceleme

Mirage’da Bashim Ibn Ishaq karakterini canlandırıyoruz. Bashim aslında bir hırsız...

Marvel’s Spider-Man 2 inceleme – Şimdiye kadarki en iyi süper kahraman oyunu

Peter Parker ve Miles Morales New York’u kurtarmak için...

EA FC 24 inceleme

Hypermotion V sistemi çeşitli liglerdeki maçlardan aldığı verileri kullanarak...

PS Plus fiyatları büyük oranda zamlandı

PS Plus'ın, bir süredir zamlanacağı konuşuluyordu. Bugün ise beklenen...