Dünyada en çok satan telefonlar belli oldu

Akıllı telefon pazarında Samsung, Apple, Xiaomi ve Huawei gibi markalar kullanıcıların tercih ettiği ilk markalar arasında yer alıyor. Google’ın Pixel telefonları ve Oppo’nun birçok modeli çoğu pazarlarda bulunsa da, raporlar en çok bahsettiğimiz markaların tercih edildiğini ortaya koyuyor.

2023’ün ilk çeyreği geride kalırken, Canalys araştırma şirketi son verilerini paylaştı. Buna göre dünyada en çok satılan akıllı telefon da belli oldu.

Canalys’nin verilerine göre dünya genelinde akıllı telefonu sevkiyatlarında ilk 15 model; iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro, iPhone 14, iPhone 13, Samsung S23 Ultra, iPhone 14 Plus, Samsung S23, iPhone 12, Samsung S23 Plus, Samsung Z’dir. Flip 4, iPhone SE, Samsung S22, Mi 13, Huawei Mate 50 ve Samsung S21 FE 5G’den oluşuyor.

Söz konusu listede toplam 7 model Apple’ın hala dünyanın en çok satan şirketlerinden biri olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Yeni iPhone 14 serisinin yanı sıra iPhone 12 ve iPhone 13 gibi eski modeller bile hala satışlar konusunda Apple’ın yüzünü güldürüyor. Öte yandan Samsung’un da listede 6 modeli yer alıyor. Bunlar S23, Z Flip4, S22, ve S23 Ultra, S21 FE 5G, ve S23 Plus.

Benzer yazılar

Görüntülerde gerçekçilik YandexART 1.3 ile geliyor

Yandex, kullanıcıların metin yoluyla paylaştığı açıklamaları kullanıma hazır görüntü...

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı....

Tap&Sign, sağlık sektörünün dijital dönüşümüne aracılık ediyor

Tüm dijital imza teknolojilerini tek çatı altında toplayan Tap&Sign,...

Vivo V30 ön satışa sunuldu

Vivo, fotoğraf ve video çekmeyi seven kullanıcıları mutlu edecek...

Geleceği Şekillendir etkinliğinde veri ve yapay zeka gündem oldu

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve Context işbirliğiyle düzenlenen Kanal...