Windows 11 için yapay zeka kişisel asistan duyuruldu

Microsoft, Windows 11’e Copilot yapay zeka asistanı ekliyor. Edge, Office uygulamaları ve GitHub’da görülen Copilot kenar çubukları gibi, Windows Copilot da doğrudan Windows 11’e entegre edilecek. Buna ek tüm uygulama ve programlar görev çubuğundan açılıp kullanılabilecek.

Microsoft’un Windows ve cihazlardan sorumlu başkanı Panos Panay konu hakkında, ”Windows Copilot yan çubuğu bir kez açıldığında, uygulamalarınız, programlarınız ve pencereleriniz arasında tutarlı bir şekilde kalır ve kişisel asistanınız olarak hareket etmek için her zaman kullanılabilir” dedi.

Windows Copilot, uygulamalarda görüntülediğiniz içeriği özetleyebilecek, yeniden yazabilecek ve hatta açıklayabilecek. Bu, doğrudan Windows 11 görev çubuğundaki arama çubuğunun yerini almayacak. Bunun yerine, Cortana’nın Windows 10’da görev çubuğunda kendi özel alanına sahip olması gibi, onun yanında ayrı bir Copilot düğmesi olacak. Microsoft’a göre Windows Copilot bir kişisel asistan olacak.

Windows Copilot, Bing Sohbet ile aynı temeller üzerine inşa edildiğinden Microsoft, geliştiricilerin Bing veya OpenAI’ın ChatGPT’si için yazılmış eklentileri bu yapay zeka destekli asistana genişletmelerine bile izin veriyor.

Microsoft, Windows Copilot’u mevcut Windows 11 kullanıcılarına daha geniş bir şekilde sunmadan önce Haziran ayında halka açık olarak test etmeye başlayacak.

Benzer yazılar

Görüntülerde gerçekçilik YandexART 1.3 ile geliyor

Yandex, kullanıcıların metin yoluyla paylaştığı açıklamaları kullanıma hazır görüntü...

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı....

Tap&Sign, sağlık sektörünün dijital dönüşümüne aracılık ediyor

Tüm dijital imza teknolojilerini tek çatı altında toplayan Tap&Sign,...

Vivo V30 ön satışa sunuldu

Vivo, fotoğraf ve video çekmeyi seven kullanıcıları mutlu edecek...

Geleceği Şekillendir etkinliğinde veri ve yapay zeka gündem oldu

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve Context işbirliğiyle düzenlenen Kanal...