BMW otomobilden sonra elektrikli tekne üretimi için adım attı

İki adet 100 kW elektrik motoru bulunan tekne, yaklaşık 13 metrelik bir uzunluğa, 4,5 metre genişliğe sahip. Altı bataryadan oluşan araç, saatte 56 kilometreye ulaşıyor.


BMW’nin elektrikli tekne üretmesi şaşırtıcı bir adım olarak görülse de şirketin bu adımı daha temiz enerji kaynakları kullanımı adına atıldığı söylenebilir. Çünkü elektrikli deniz taşıtları hem çevreyi ve denizi korumak hem de yakıt tüketimini azaltmak için denizcilik sektöründe önemli yer tutuyor. Bireysel ulaşımda karayolu kadar ilgiyi görmeyen deniz ulaşımı özellikle sürdürülebilirlik için kritik bir noktaya konumlanıyor.

Elektrikli tekne üreticisi Candela yaklaşık 20 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 20 milyon dolarlık yatırım, EQT Ventures, Fosielund Holding’ten Joel Eklund ve Marknadspotential’dan Svante Nilo Bengtsson tarafından yönetildi. Yatırıma Ocean Zero LLC de katıldı. Şirket, geçtiğimiz yıl da 24 milyon dolar yatırım almıştı.


Alınan yeni yatırım, elektrikli feribot P-12’yi piyasaya sürmek için kullanılacak. 12 metre uzunluğunda ve 4,5 metre eninde, 8,5 metrik tonluk teknenin kapasitesi ise 30 yolcu.

Benzer yazılar

Huawei nova 12i, 108MP kamera,5000mAh  pil ve daha fazlasıyla geliyor

HUAWEI nova Serisi’ne gençlerin yeni gözdesi olacak yeni bir...

Huawei yeni akıllı giyilebilir cihazları piyasaya sürüyor

HUAWEI, yepyeni HUAWEI WATCH FIT 3 ve HUAWEI WATCH...

TÜV NORD Türkiye, otomotiv sektörünün geleceğine yön veriyor

Almanya merkezli bağımsız gözetim firması TÜV NORD, kalite yönetim...

Görüntülerde gerçekçilik YandexART 1.3 ile geliyor

Yandex, kullanıcıların metin yoluyla paylaştığı açıklamaları kullanıma hazır görüntü...

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı....