Apple, Türkiye’de artırılmış gerçeklik gözlüğü için lisans başvurusunda bulundu

MacRumors’ta yer alan bilgiye göre Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvurunun sahibi ‘Deep Live Inc’ adlı Delaware merkezli başka bir şirket olsa da, xrProOs kelimesinin Apple’ın ikonik SF Pro fontuyla yazılması dosyanın Apple’a ait olduğunu gösteriyor.

İddialara göre xrOS, Apple’ın sanal gerçeklik gözlüğü için geliştirdiği işletim sisteminin adı olacak. Buradaki XR, extended reality yani genişletilmiş gerçeklik anlamına geliyor. Genişletilmiş gerçeklik ise; sanal gerçeklik (vr), artırılmış gerçeklik (ar) ve karma gerçeklik (mr) teknolojilerini bir araya getiriyor.


xrProOS‘ ise ilk defa Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvuruyla açığa çıktı. Detayları henüz bilinmese de, kuvvetle muhtemel standart xrOS’un daha gelişmiş ve üst düzey özelliklerle donatılmış ayrı bir versiyonu olabilir. Apple, iPhone ve MacBook gibi diğer ürünlerinde de ‘Pro’ ayrımını zaten yapıyor.

Türk Patent ve Marka Kurumu, xrProOS için yapılan ticari marka başvurusunu değerlendirmeye henüz geçmedi. Bu arada sadece Türkiye’de değil, Arjantin ve Filipinler gibi başka ülkelerde de aynı isim için tescil başvurusunda bulunuldu.

Öte yandan Apple’ın sanal gerçeklik başlığıyla ilişkili ticari marka isimleri arasında Reality One, Reality Processor, Optica ve Deep Screen yer alıyor. Ancak bu isimlerin hangisinin nihai üründe kullanılacağı net değil. Bazı ticari marka başvuruları Immersive Health Solutions LLC adlı ayrı bir şirket tarafından yapıldı.

WWDC 23’e sayılı günler kaldı. Burada iOS, iPadOS, watchOS, tvOS ve macOS işletim sistemlerinin yepyeni sürümleri tanıtılacak. Sanal gerçeklik başlığıyla ilgili tüm detaylar da etkinlikte belli olacak.

Benzer yazılar

YandexART’ın sinir ağıyla artık görseller oluşturulabilecek

Uluslararası teknoloji şirketi Yandex, bugün bir duyuru yaptı ve...

Heltia, en kapsayıcı dijital sağlık uygulaması olmayı hedefliyor

2022 yılı Nisan ayında Salus ismi ile kurulan, yeni...

Huawei nova 12i, 108MP kamera,5000mAh  pil ve daha fazlasıyla geliyor

HUAWEI nova Serisi’ne gençlerin yeni gözdesi olacak yeni bir...

Huawei yeni akıllı giyilebilir cihazları piyasaya sürüyor

HUAWEI, yepyeni HUAWEI WATCH FIT 3 ve HUAWEI WATCH...

TÜV NORD Türkiye, otomotiv sektörünün geleceğine yön veriyor

Almanya merkezli bağımsız gözetim firması TÜV NORD, kalite yönetim...