Tesla, Şanghay’da pil fabrikası açmaya hazırlanıyor

Tesla, her yıl 10.000 Megapack birimi üretme kapasitesine sahip olan California, Lathrop’taki Megafactory’sine eş değer bir üretim merkezini Çin’in Şanghay kentinde kuracağını açıkladı.

Megapack, enerjiyi depolayan, elektrik şebekesini stabilize etmeye yardımcı olan ve kesintileri önleyen çok büyük bir pildir. Bu piller, şebeke operatörlerinin ilçeler veya eyaletler arasında ekstra kapasite taşımasına olanak tanır ve kesintili kaynaklardan gelen gücün, talep daha yüksek olduğunda veya bir iletim ağında planlanmamış kesintiler olduğunda depolanıp kullanılmasını sağlar.

Tesla CEO’su Elon Musk, yaptığı bir paylaşımda Çin’de açılacak fabrikanın California’daki üretimi destekleyeceğini söyledi.

Şirket, Çin’de ürettiği bu yeni Megapack’leri dünya genelinde satmayı planladığını söyledi. Tesla, şimdiden dünyanın önemli birkaç bölgesinde Megapack kurulumları yapıyor. Şanghay dışında ABD’deki Teksas ve hatta Güney Avustralya gibi bölgeler de bu sisteme yönelik çalışmalar yapılıyor. Yapılan duyuru, markanın üretim sürecinde Çin’e artan bağımlılığını da gösteriyor.

Çin devlet medya kuruluşu Xinhua’nın Pazar günü Şanghay’da düzenlenen bir imza töreninde bildirdiğine göre, şirket bu yılın üçüncü çeyreğinde fabrikanın inşasına başlamayı planlıyor ve üretime 2024′ün ortalarında başlamayı hedefliyor.

Öte yandan ABD hükümeti, şirketlerin araç pillerinde kullandıkları mineralleri ABD’den ve diğer onaylı ticaret ortaklarından temin ederek 7.500 doları elektrikli araç vergi hibesi sunan Enflasyon Düşürme Yasası’ndan teşvik almalarını istiyor.

Benzer yazılar

Huawei nova 12i, 108MP kamera,5000mAh  pil ve daha fazlasıyla geliyor

HUAWEI nova Serisi’ne gençlerin yeni gözdesi olacak yeni bir...

Huawei yeni akıllı giyilebilir cihazları piyasaya sürüyor

HUAWEI, yepyeni HUAWEI WATCH FIT 3 ve HUAWEI WATCH...

TÜV NORD Türkiye, otomotiv sektörünün geleceğine yön veriyor

Almanya merkezli bağımsız gözetim firması TÜV NORD, kalite yönetim...

Görüntülerde gerçekçilik YandexART 1.3 ile geliyor

Yandex, kullanıcıların metin yoluyla paylaştığı açıklamaları kullanıma hazır görüntü...

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı....