Apple Watch, sağlıklı yaşam konusunda önemli katkı sağlıyor

Apple, söz konusu özelliklerin yardımıyla dolaşım sistemi ile önemli veriler topluyor. Egzersiz yaparken, uyurken veya dinlenirken toplanan bu veriler sayesinde genel sağlık hakkında bir fikir sahibi olmanız mümkün oluyor.


Kalp hızı ölçümü, kanda oksijen düzeyi, uyku gibi birtakım sağlık özellikleriyle ilgili verileri doğrudan Apple’ın akıllı saatinin ekranında görmek mümkün. Bağlı iPhone’da yer alan Sağlık uygulaması, önemli sağlık bilgilerinizi düzenlemenizi, verilerinizi takip etmenizi ve onlara hem merkezi hem de güvenli bir yerden erişmenizi mümkün kılıyor. Bu uygulama sayesinde sağlık bilgilerinizi dilediğiniz kişiler ile paylaşabilir, kullandığınız ilaç ya da vitaminlerinizi takip edebilir, uyku evrelerinizi inceleyebilir ve çeşitli sağlık metriklerinizi takip edebilirsiniz.

Sağlık uygulaması içinde yer alan Kalp Atış Hızı bölümü üzerinden dilediğiniz zaman kalp atış hızınıza bakabilir; gün içerisindeki dinlenme, yürüme, antrenman, antrenman sonrası kalp atış hızları ve Nefes oturumu bitiminde kalp atış hızınız hakkında verileri görebilir veya istediğiniz zaman Kalp Atış Hızınızı ölçebilirsiniz. Apple Watch’unuzda Kalp Atış Hızı uygulamasına açtıktan sonra, anlık kalp atış hızınızı görmek için Şu Anki, gün içerisindeki kalp atışlarınız için Dinlenirken Kalp Atış Hızı veya Yürürken Ortalama’ya dokunmanız yeterli oluyor.

Apple Watch ile uyku takibi

Apple’ın akıllı saati, Uyku uygulamasıyla uyku hedeflerine ulaşmaya yardımcı olacak yatma zamanı planları ve rahatlama süreleri oluşturmak mümkün oluyor. Akıllı saat REM, Yüzeyel ve Derin uyku evrelerinin süresini görmeyi de sağlıyor.

Uyku evrelerini görmek watchOS 9 ile birlikte mümkün hâle gelmişti. İvmeölçer ve kalp atış hızı sensöründen alınan sinyaller sayesinde akıllı saat, kullanıcıların REM, Yüzeysel veya Derin uyku evrelerine ne zaman geçtiğini algılayabiliyor.

Kullanıcılar Apple Watch’taki Uyku uygulamasında uyku evreleriyle ilgili verileri görebiliyor, iPhone’daki Sağlık uygulamasında sunulan karşılaştırmalı uyku grafiklerinde ise uykuda geçirilen süre gibi daha ayrıntılı bilgilere erişebiliyor.

Apple Watch, kadın sağlığı takibinde de önemli adımlar attı

Apple Watch kadın sağlığının takibi konusunda da kullanıcılara yardımcı olacak özellikler barındırıyor. Akıllı saat ile menstrüel döngü takibi desteklenirken, Watch Series 8 ve Watch Ultra ile birlikte gelen yeni sıcaklık algılama özellikleri ise kullanıcılara geriye dönük yumurtlama dönemi tahminleri alma olanağı sunuyor.

iPhone’daki Sağlık uygulamasında veya Apple Watch’taki Döngü İzleme uygulamasında yer alan Döngü İzleme özelliği, kullanıcıların belirtiler veya yumurtlama testi sonuçları gibi detaylarla birlikte menstrüel döngülerini izlemelerine imkan tanıyor.  Döngü İzleme, kullanıcıların önceki menstrüel döngülerinde kaydettiği bilgiler ve döngü uzunluğunun yanı sıra Apple Watch’tan alınan kalp atış hızı verilerinden yararlanarak menstrüasyon ve doğurganlık dönemi tahminleri sunuyor. Kullanıcılar isterlerse bir sonraki menstrüasyon veya doğurganlık dönemini haber veren bildirimleri etkinleştirebiliyor.

iOS 16 ve watchOS 9’daki Döngü İzleme özelliği, önceki altı ay içinde kaydedilen döngü geçmişlerinin düzensiz, seyrek ya da uzun süren menstrüel döngü veya sürekli lekelenme kalıpları göstermesi durumunda kullanıcılara bilgi verebiliyor. Altta yatan sağlık durumlarının habercisi olabilecek bu tür kalıpların göründüğünü bilmek büyük önem taşıyor. Kullanıcılar ayrıca algılanan Döngü Sapması hakkında bilgi edinebiliyor ve son 12 aya ait döngü geçmişini PDF biçiminde dışa aktararak sağlık uzmanlarıyla paylaşabiliyor.

Apple Watch Series 8 ve Apple Watch Ultra’daki yeni sıcaklık algılama özellikleri ise kullanıcılara geriye dönük yumurtlama dönemi tahminleri alma olanağı sunuyor. Yeni sensörlerin gece boyunca topladığı bilek sıcaklığı verileri, yumurtlama gerçekleştikten sonra olası yumurtlama gününü tahmin etmek ve menstrüasyon tahminlerini iyileştirmek için kullanılabiliyor. Yumurtlamanın ne zaman gerçekleştiğini bilmek aile planlaması açısından yararlı olabiliyor. Kullanıcılar bu tahminleri Sağlık uygulamasında görüntüleyebiliyor.

Benzer yazılar

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı....

Tap&Sign, sağlık sektörünün dijital dönüşümüne aracılık ediyor

Tüm dijital imza teknolojilerini tek çatı altında toplayan Tap&Sign,...

Vivo V30 ön satışa sunuldu

Vivo, fotoğraf ve video çekmeyi seven kullanıcıları mutlu edecek...

Geleceği Şekillendir etkinliğinde veri ve yapay zeka gündem oldu

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve Context işbirliğiyle düzenlenen Kanal...

App Store kazançları Şubat ayında bir önceki yıla göre %15 arttı

Son aylarda gerileme yaşayan Apple hisseleri Pazartesi günü yaklaşık...