Razer Ornata V3 X inceleme – Kullanıcılar için kablolu klavyeler hala çekici mi?

Mekanik klavye akımının yaygınlaşması ve ufak markaların düşük maliyetli mekanik klavyelerini piyasaya sürmesi rekabeti artırdı. Son dönemde, önde gelen oyun donanımı markalarından biri olan Razer, efsanevi Razer Ornata klavyesinin iki versiyonunu duyurdu. Bunlar Ornata V3 ve Ornata V3 X.  

Razer Ornata V3 şirketin mecha-membrane adını verdiği tuş anahtarını kullanıyor. Mekanik anahtar ve silikon zar anahtarlarını birleştiren melez anahtar sistemi düşük profil klavye sistemlerinin önünü açıyor ancak mekanik sesi de eksik etmiyor.

Razer Ornata V3 X ise daha kompakt bir yapıya sahip. Medya tuşlarından vazgeçen klavye tek bölgeli bir Chroma aydınlatmaya sahip. Bileklik desteği de kutudan çıkıyor.

Razer Ornata V3 X neler sunuyor?

İnce bir tasarıma ve kompakt bir boyuta sahip olan Razer Ornata V3 X, klavyede esneklik isteyen kullanıcılara yönelik olmuş. Klavyenin çerçevesi 27,05 mm kalınlığında ve ana tuşlar 4,4 mm yüksekliğinde. Klavye ayrıca 800 gram ağırlığında, yeni Ornata V2’den 100 gramdan daha hafif.

Razer’ın Mecha-membran anahtarı, oyun için rahat, yazı yazma için de daha yumuşak his sağlayan kauçuk membran anahtar teknolojisiyle mekanik anahtarın bir kombinasyonu olmuş. Bu tuşların kullanımı son derece rahat.

Ornata V3 X’in ABS plastik tuş kapakları, solmaya ve çizilmeye karşı dayanıklılık için UV kaplı. Klavye tek bölgeli Chroma aydınlatmaya sahip.

Ornata V3 X, saatlerce oyun oynamak için rahatlatıcı bir his sağlayan manyetik, yumuşak dokunuşlu bilek desteğine de sahip. Razer logosuna sahip bilek desteği oldukça sağlam. Bu, aynı fiyat aralığındaki klavyelerde nadir görülen bir nokta. Burada multimedya tuşları ise ne yazık ki yok.


Razer Ornata’nın önceki sürümlerine kıyasla burada çok büyük değişiklikler yok. Razer Ornata V3 X, selefi ile aynı tasarıma sahip gibi. Yine de ondan daha kompakt ve nispeten basit görünüyor. Ürünü elde tuttuğunuzda kaliteli olduğu hissediliyor.

Burada sessiz membran anahtarlar kullanılmış. Bu da son derece nazik bir yazım için ideal anahtarlar olduğunu gösteriyor. Yazı yazma hissi burada oldukça yumuşaktı.

Razer Ornata V3 X, RGB LED’lerle donatıldı. Ancak klavye genelinde yalnızca bir renk yanıyor.

Klavyenin altında beyaz bir astar var, bu astar RGB ışıklarını eşit dağıtmaya yardımcı olmasının yanı sıra sıvı dökülmelerine karşı da dayanıklı. Kullanım sırasında klavyenin üzerine sıvı damlamasını bir nebze sınırlıyor.

Klavyenin kablosu ise kauçuk kaplı, üst düzey ürünler gibi örgü kaplama değil.

Razer Ornata V3 X, tak/çalıştır yapıda olduğundan her cihaza kolayca bağlanıyor. Ancak daha hassas ya da makrolar özelleştirmek için Razer Synapse’i kullanabilirsiniz.

Medya tuş grubu, Fn+F1-F7 arası tuş kombinasyonunu kullanarak çalışacak şekilde düzenlenmiş. Ek olarak, F9-F12’den profilleri ve LED parlaklığını hızla değiştirebilirsiniz.

Sonuç

Normal bir ofis ile oyun klavyesi arasındaki boşluğu doldurmak isteyen ancak pahalı mekanik klavyelere geçmeyi göze alamayan biri için Razer Ornata V3 X güzel bir seçenek olabilir.

Işıklandırmayı Razer Synapse yazılımı üzerinden düzenleyebilirsiniz. Oyun tarafında da Razer Ornata V3 X iyi bir klavye. Düşük profili, bilek dayanağı ve eğim ayarları sayesinde kullanımı rahat. Bununla birlikte membran anahtarlar oyun için biraz uzun seyahat mesafesine sahip. Gecikme süresi ise sıradan oyunlar için uygun.

Teknohype puanı: 7/10

Artıları/Eksileri

+ Gecikme, normal oyunlar için uygun

+ İyi yapı kalitesi.

+ Düşük profilli ve birlikte verilen bilek desteği sayesinde iyi ergonomi.

– RGB aydınlatma çok özelleştirilebilir değil

Benzer yazılar

 HP Omen Transcend 14 inceleme

HP’nin olağanüstü derecede ince ve hafif oyun dizüstü bilgisayarı...

Nitecore BB21 inceleme

Fotoğraf makinelerini, kameralarını, lenslerini veya sensörlerini temiz tutmak isteyenler...

Asus ZenBook Duo 2024 inceleme

Dünyanın çift ekranlı ilk OLED dizüstü bilgisayarı Asus ZenBook...

Redmi Note 13 Pro ve Redmi Note 13 Pro+ 5G inceleme

Xiaomi’nin şu anda fiyat/performans anlamında en iyi cihazlarından olan...

Philips 32M1N5800A inceleme

Philips’in 32 inç büyüklüğünde, 4K çözünürlük ve 144Hz yenileme...