Kaplan Kral dizisine konu olan hükümlü 2024 ABD başkanlığı seçimlerinde aday

Gerçek adı Joseph Allen Maldonado olan Joe Exotic, sosyal medya hesabından “Resmileşti! Artık 2024’te ABD Başkanı olmak için adayım” paylaşımını yaptı.

Takipçilerini JoeExotic2024.com isimli kampanyasının sitesini ziyaret etmeye çağıran eski hayvanat bahçesi sahibi, Liberteryen Parti’den aday olduğunu gösteren Federal Seçim Komisyonu’nun sayfasını da paylaştı.

Vahşi yaşam aktivisti Carol Baskin’i kiralık katil tutarak öldürtme planıyla ilgili birkaç suçtan ve Nesli Tükenmekte Olan Türler Yasası’nı sayısız ihlalden mahkum edilerek 21 yıl hapis cezasına çarptırılan Joe Exotic, “Evet, federal cezaevinde olduğumu biliyorum. Bunun bir şaka olduğunu sanabilirsiniz, ama değil. Adaylık hapiste olsam bile benim anayasal hakkım” diye yazdı.

‘Suç dediğiniz şeyleri artık aşın’

ABD Adalet Bakanlığı’nı ‘yalan beyanla’ suçlayan Joe Exotic, “Yaptığım tek şey 5 çok yaşlı, sakat kaplanı mümkün olan en insancıl şekilde uyutmaktı ve bu, benim ABD Tarım Bakanlığı müfettişim tarafından onaylandı. Dolayısıyla bunu artık aşın” diyerek ekledi:

“Peta [Hayvanlara Etik Muamele için İnsanlar] yılda binlerce hayvanı öldürüyor. Carole, 226’dan fazla büyük kediyi öldürdü ve çoğunuz her gün bir tür hayvan yiyorsunuz, bu yüzden bu konuyu aşmanın zamanı geldi.”

19 mahkumiyet kararı

2019’da Baskin’i öldürmek için kiralık katil tutmaktan iki kez, vahşi yaşam kayıtlarında sahtecilik yaparak Lacey Yasası’nı ihlal etmekten sekiz kez ve 5 kaplanı öldürmekle eyalet sınırlarında kaplan satmaktan dokuz kez daha suçlu bulundu. 22 yıllık hapis cezası temyizde 21 yıla indi.

Mart 2020’de Netflix’te yayımlanmaya başlayan Kaplan Kral isimli belgesel dizi, bu kavgadan hareket etti.

Bu süreçte Joe Exotic ile Dillon Passage arasındaki eşcinsel evliği de boşanmayla sonlandı.

2016’da da aday olmuştu

Hapisteki bir mahkum olarak 60 yaşındaki Exotic’in ABD başkanlığına aday olmak gibi bir yasal hakkı var. Üstelik bu, onun ikinci başkanlık kampanyası. İlkinde, 2016’da Cumhuriyetçi Donald Trump ve Demokrat Hillary Clinton’a karşı bağımsız aday olmuştu. Seçimi Trump kazanmıştı.

Benzer yazılar

Bir yılda bin 567 kez yemek sipariş etti

Yemeksepeti, 2023 yılında bir müşterisinin bin 567 kez yemek...

Matthew Perry’nin vasiyeti ortaya çıktı: Tek istediğim bu

Ölümüyle birçok kişiyi üzen Friends dizisinin efsane oyuncusu Matthew...

Kim Kardashian neredeyse tanınmaz hale geldi

CR Fashion Book dergisi, 10'un yıl dönümü baskısının kapağında...

Shakira’ya vergi kaçaklığından yeni dava

İspanya'da savcılık, Kolombiyalı şarkıcı Shakira'yı vergi kaçırmakla suçladı. Ülkede yaşadığı...

Yargıtay’dan Kemal Sunal filmleri için emsal karar

Türk sinema tarihinin unutulmaz ismi Kemal Sunal'ın mirasçıları Ali...