Avrupa Uzay Kurumu: Endişeye mahal yok, 2046 yılının Sevgililer Günü için plan yapabilirsiniz

ESA açıklamasında, bir şehri yok etme potansiyeline sahip olduğu belirtilen 2023 DW isimli asteroidin 2046 yılının Sevgililer Günü’nde Dünya’ya çarpma ihtimalinin düştüğü duyuruldu.

Yaklaşık 50 metrelik bir Olimpik yüzme havuzu büyüklüğünde olduğu tahmin edilen asteroit, ilk olarak 26 Şubat’ta Şili’deki küçük bir gözlemevi tarafından tespit edildi.

Hızla NASA ve ESA’nın Dünya için tehlike oluşturan asteroitler listelerinin tepesine yerleşen 2023 DW, aşıkları 14 Şubat 2046’da Sevgililer Günü planlarını iptal etmeleri için uyaran haber manşetlerine çıktı.

Geçen ayın sonlarında asteroidin Dünya’ya çarpma ihtimali 847’de bir verildi. Geçen hafta bu oranı NASA 560’ta bire, hafta sonunda ESA 432’de bire çıkardı.

Ancak bugün Fransız haber ajansı AFP’ye bilgi veren ESA’nın Gezegensel Savunma Ofisi Başkanı Richard Moissl, bu olasılığın bir gecede 1584’te bire düştüğünü söyledi.

Ofis yetkilisi Lindley Johnson da ‘bu noktada kimsenin endişelenmemesi gerektiğini’ söyledi. Johnson, asteroidin Dünya’ya en yakın noktada seyahat edeceği belirsizlik bölgesinin her yeni gözlemde küçülmesiyle çarpma ihtimalinin giderek azaldığını ve yakında ortadan kalkacağını belirtti.

Benzer yazılar

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı....

Tap&Sign, sağlık sektörünün dijital dönüşümüne aracılık ediyor

Tüm dijital imza teknolojilerini tek çatı altında toplayan Tap&Sign,...

Vivo V30 ön satışa sunuldu

Vivo, fotoğraf ve video çekmeyi seven kullanıcıları mutlu edecek...

Geleceği Şekillendir etkinliğinde veri ve yapay zeka gündem oldu

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve Context işbirliğiyle düzenlenen Kanal...

Voyager 1 uzay aracından 4 ay sonra ilk kez anlamlı veri geldi

Dünyaya en uzak olan insan yapımı nesne olan Voyager...