Instagram, içerik üreticiler için Broadcast Channels özelliğini kullanıma sundu

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Broadcast Channels ile içerik üreticilerinin metin, fotoğraf, video ve daha fazlasını doğrudan takipçilerine göndermesine olanak tanıyor. Zuckerberg duyuruyu, ileride diğer Meta güncellemelerini paylaşmayı planladığı Meta Channel adlı kendi yayın kanalında yaptı.

Instagram için gelen yeni özellik, içerik oluşturuculara uygulama içinde takipçilerini güncellemenin yeni bir yolunu sunuyor. Geçmişte, içerik oluşturucular genellikle haberleri ve güncellemeleri takipçileriyle paylaşmak için bir hikaye yayınlıyordu, ancak artık hayranlarıyla etkileşim kurmak için daha doğrudan bir yol kullanma seçeneğine sahip olabiliyorlar.

Yayın kanallarında sadece içerik üreticiler mesaj gönderebiliyor. Takipçiler mesajlara tepki vererek anketlerde oy kullanabiliyor. Meta, “bana bir şey sor” tipi oturumlar için kitle kaynaklı sorular gibi yayın kanallarına daha fazla özellik eklemeyi planladığını söyledi.

Bu yayın kanalına herkes katılabiliyor ve içerik üretici kanalda paylaşım yaptığında yalnızca takipçileri bildirim alıyor. Takipçiler, yayın kanallarını sessize alabilip kaç bildirim alacaklarını kontrol edebiliyor. Özellik şu an için ABD’deki sayılı içerik üretici için aktif hale getirildi. Şu anda özelliği kullanabilen içerik üreticileri arasında Austin Sprinz  Chloe Kim, David Allen , FaZe Rug, Flau’jae Johnson, Gilbert Burns Josh Richards, Karen Cheng , Katie Feeney , Lonnie IIV , Mackenzie Dern, Mikaela Shiffrin, Tank Sinatra ve Valkyrae yer alıyor.

Şirket, Broadcast Channels’ın herkese açık ve keşfedilebilir sohbet deneyimleri için tasarlandığını, bu nedenle Instagram’daki özel mesajlaşmalardan farklı şekilde ele alındığını söylüyor.

Önümüzdeki aylarda özelliğin daha geniş kitlelerle test edilmesi planlanıyor.

Benzer yazılar

Huawei nova 12i, 108MP kamera,5000mAh  pil ve daha fazlasıyla geliyor

HUAWEI nova Serisi’ne gençlerin yeni gözdesi olacak yeni bir...

Huawei yeni akıllı giyilebilir cihazları piyasaya sürüyor

HUAWEI, yepyeni HUAWEI WATCH FIT 3 ve HUAWEI WATCH...

TÜV NORD Türkiye, otomotiv sektörünün geleceğine yön veriyor

Almanya merkezli bağımsız gözetim firması TÜV NORD, kalite yönetim...

Görüntülerde gerçekçilik YandexART 1.3 ile geliyor

Yandex, kullanıcıların metin yoluyla paylaştığı açıklamaları kullanıma hazır görüntü...

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı....