HyperX Cloud Alpha Wireless inceleme

HyperX Cloud Alpha, oyun kulaklığı alanındaki sağlam kablolu kulaklıklardan biri. Bununla birlikte bu kulaklık 2017’den bu yana çok gelişti. Kablosuz hale geldi, pil ömrü uzatıldı, yazılım ve biri dizi özellikle daha iyi ses verir oldu. En sonunda da HyperX Cloud Alpha Wireless modelini aldı. Bu kulaklık tasarım anlamında kablolu selefiyle hemen hemen aynı, ancak şimdi 300 saatlik inanılmaz bir pil ömrüne sahip olduğu iddia ediliyor.

Tasarım

HyperX Cloud Alpha Wireless , en iyi bilgisayar oyunlarını saatlerce oynarken bolca rahatlık sağlamak için sağlam bir alüminyum çerçeve, hafızalı köpük dolgu ve nefes alabilen suni deri kaplamayla geliyor.

Kulaklığın tamamı (mikrofon bağlıyken) yaklaşık 335 gram ağırlığında. Kulak yastıkları, kullanıcının kulaklarının çevresine tam olarak oturuyor ve dış veya ortam gürültüsünün engellenmesine yardımcı oluyor. 50 mm neodimiyum manyetik sürücüler, biri orta ve yüksek, diğeriyse düşük frekanslar için iki ses odasına sahip. Bu, en sevdiğiniz oyunların ve filmlerin her ses nüansını duyabilmeniz için inanılmaz bir ses doğruluğu ile sonuçlanıyor.

Ayarlanabilir mikrofon, Cloud Alpha Wireless‘a iyi bir şekilde yerleştirilmiş. Mikrofonu istediğiniz konuma ayarlayabilirsiniz ve ayarlandığında yerinde kalabiliyor. İsterseniz mikrofonu tamamen çıkartabilirsiniz. Tüm yerleşik kontrollere, oyun oynarken kolayca erişilebiliyor. Sol kulaklıkta çıkarılabilir mikrofon, güç düğmesi, mikrofon sessize alma/izleme düğmesi, durum LED’i ve USB-C şarj bağlantı noktasını bulacaksınız. Mikrofonun sessize alındığında kırmızı yanan bir LED göstergesi var. Sağ kulaklıkta ise ses tekerleğini bulacaksınız.

USB-A adaptörü, USB alıcıları için biraz büyük. Orada olduğunu unutursanız, yanlışlıkla hasar verebilirsiniz. Alıcı 20 metrelik bir menzile sahip. Ancak, testlerimizde, 30 metrelik kapsama alanı içinde de iyi bir performans elde ettik.

Performans

Cloud Alpha Kablosuz Wireless, herhangi bir kulaklıktan duyduğumuz en net seslerden bazılarını üretiyor. Oyunlar, filmler ve müzik, Cloud Alpha Wireless aracılığıyla kulağınıza iyi bir şekilde geliyor. Hatta o kadar iyi ses çıkarıyor ve o kadar rahat hissettiriyor ki, onu hiç çıkarmak istemeyebilirsiniz.

Kulaklık, 15 Hz ila 21 kHz (köpek ıslığı bölgesi) frekans yanıtına sahip. Frekans yanıtını test ettikten sonra, insan işitme spektrumundaki tüm ses frekanslarının çok net bir şekilde yansıtıldığını güvenle söyleyebiliriz. Cloud Alpha Wireless’ın ses seviyesinin üst sınırı, kablosuz bir kulaklıktan duyduğumuz en yüksek ses seviyesi değil, ancak yine de herhangi bir uygulama için yeterince yüksek ve işitme duyunuzu korumaya yardımcı oluyor.

Kulaklığın mikrofonu da iyi. Testlerimiz sırasında bir video konferanstaki katılımcılara veya Counter Strike oturumları sırasında takım arkadaşlarımıza mükemmel bir şekilde işitilebilir bir sinyal iletme konusunda hiçbir sorun yaşamadık.

Çift yönlü mikrofon, kullanıcının sesini çok iyi alıyor, ancak kardioid kutup düzeninin daha mantıklı olacağı bir kulaklıkta çift yönlü mikrofon kullanımı konusunda biraz kafamız karıştı. Bununla birlikte, Cloud Alpha, 50 Hz ila 7,2 kHz frekans tepkisi sayesinde kullanıcının sesini net bir şekilde iletmek için gürültü önleme teknolojisini de kullanıyor. Bu nedenle, çok sayıda arka plan gürültüsüne rağmen ses yakalama çok net.

Kablosuz adaptörün menzili de göze çarpan özelliklerden biri. HyperX, kablosuz bağlantınızı kaybetmeden önce 20 metrelik bir menzile sahip. Ancak testlerimizde, dışarı çıkmamıza rağmen yaklaşık 30 metre boyunca (duvarların arkasından bile) net bir ses alımı elde edebildik.

HyperX NGenuity’yi indirmeli misiniz?

HyperX Cloud Alpha Wireless‘ı alırsanız, kesinlikle HyperX NGenuity’yi de PC’nize kurmalısınız. Uygulama, kulaklık için ürün yazılımı güncellemelerine ek, mikrofon ve kulaklık ses seviyesi için kontroller, mikrofon izleme, pil seviyesi göstergesi içeriyor. Aynı zamanda DTS:X uzamsal ses özelliğini de buradan açabilirsiniz. NGenuity ayrıca bir dizi EQ ön ayarının yanı sıra dahili 10 bantlı EQ ile özel EQ profilleri oluşturma yeteneğine de sahip.

Ancak burada mikrofon sesini özelleştirmek için bir seçenek ve EQ dışında ek ses özelliği yok.

Pil ömrü

HyperX Cloud Alpha Wireless, pil ömrü konusunda rakipleri arasında kesinlikle en iyilerden biri. HyperX, Cloud Alpha Wireless’ın tek bir şarjla yaklaşık 300 saat pil ömrüne sahip olduğunu ve %0’dan tam şarjın beş saatten biraz daha kısa sürdüğünü iddia ediyor. Deneyimlerimize göre, bu iddia kesinlikle geçerli.

Normalde bir saatlik online oyun oturumunda şarjın %100’den %90’a düşmesin beklerdim. Ancak neredeyse dört saat oynadıktan sonra hala şarjım %100’dü. Bu kulaklığı haftalardır tek bir şarjla test ediyoruz ve henüz %50’ye inmedik.

Sonuç

Şarj etmeyi unutabileceğiniz ve yine de kablosuz olarak kullanabileceğiniz bir oyun kulaklığı arıyorsanız HyperX Cloud Alpha Wireless’ı düşünebilirsiniz. Öte yandan DTS:X uzamsal ses, filmlerde ve oyunlarda iyi çalışıyor.

Ancak burada bazı olumsuzlar da var. Örneğin USB adaptörünü kaybetmek kolay. Bu nedenle onu kaybederseniz, Bluetooth veya kablolu yedekleme özelliği olmadığı için kulaklık çalışmıyor.

Tabi bir de fiyat konusu var. Cloud Alpha Wireless, kablosuz kulaklık seçenekleri arasında fiyatıyla ortalamanın biraz üzerinde kalıyor.

Benzer yazılar

Monster Pusat Rapid Ultra inceleme

Günümüzde klavyeler, oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyan en...

Xiaomi 14T Pro incelemesi

Xiaomi, 13T Pro'ya kıyasla bazı önemli iyileştirmelerle, son derece...

RODE Interview PRO inceleme

Dahili kayıt özelliğine sahip ve tek başına bir saha...

Asus Zenbook S 16 inceleme – AMD’den MacBook Air’a büyük rakip

Verdiğiniz paraya değecek, gerçekten benzersiz bir ultrabook istiyorsanız, Asus...

Dyson OnTrac incelemesi

Dyson’ın hem tasarıma hem de ses kalitesine önem veren...