Binance, deprem bölgesinde bulunan kullanıcılarına Airdrop ile 100 dolarlık BNB bağışlayacak

Dünyanın lider blok zincir ekosistemi ve kripto para altyapı sağlayıcılarından biri olan Binance, Türkiye’yi sarsan depremlerden en çok etkilenen bölgelerdeki kullanıcılarına 100’er dolar değerinde BNB’yi Airdrop ile dağıtacağını açıkladı.

Açıklamada Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde bulunan, bağıştan faydalanacak kullanıcıların 6 Şubat’tan önce tamamlanmış olan Proof of Address (POA-Adres İspatı) yöntemiyle belirleneceği belirtildi.

POA yönteminin belirli kısıtlamaları ve gelişim noktaları olabilse de, depremden etkilenen kişilere hızlıca ulaşabilmek adına en güvenilir yöntemlerden biri olduğu belirtildi. Toplam bağış miktarının 5 milyon dolar olmasının beklendiği aktarıldı.

Doğal afetler sonrasında, insanların tıbbi gereçler, gıda ve diğer zaruri ihtiyaçları için gereken fonlara erişimlerinin kısıtlı olabilmesi ihtimaline karşın hızlı, düşük maliyetli, uluslararası ve şeffaf işlemler sunması nedeniyle kripto transferleri afetzedelere finansal yardım ulaştırmak adına gitgide artan bir sıklıkta kullanıldığı vurgulandı.

Bağışlar Binance Charity üzerinden toplanacak

Binance Charity, herkesin bağış yapabileceği kamuya açık bir bağış adresi olarak kuruldu. Bu adrese gönderilecek olan dijital varlık bağış tutarları önce Türk Lirası’na dönüştürülüp daha sonra da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla devlet tarafından yetkilendirilmiş yardım derneklerine devredilecek. Türkiye Deprem Yardımı fonuna yapılacak bağışlar için BTC, ETH, BNB, BUSD, XRP dijital varlıkları kabul edilecek

“Paydaşlarımızı yardım eli uzatmaya davet ediyoruz”

Binance kurucusu ve CEO’su CZ, de “Türkiye’de yakın zamanda gerçekleşen depremler çok fazla insan ve topluluğun üzerinde yıkıcı etkiler bıraktı. Çabalarımızın etkilenenleri biraz olsun rahatlatmasını umuyoruz. Ayrıca, endüstrideki paydaşlarımızı bir kez daha bu kriz zamanlarında bir araya gelip yardım eli uzatmaya davet ediyoruz” dedi.

CZ: Kullanıcılarımızın yanındayız

“Ekibimiz, Türkiye’de yer alan Binance kullanıcılarını ve ailelerini güvende tutmak ve gereken yardımı sağlamak için üzerine düşeni yapmaktadır” ifadelerinin kullanan CZ, “Binance bu zor zamanlarda kullanıcılarımızın yanındadır. Ek olarak, Türkiye’de bulunan topluluğumuza yardım etmek için gereken desteği verebilmek adına çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Benzer yazılar

ChromaSet, Kickstarter’da 48 saatte 200 bin dolardan fazla fon topladı

Lansmanın ilk iki saatinde 100 bin dolarlık ön satışla...

Fast entegrasyonunu tamamlayan Papara’ya IBAN özelliği geldi

Yerli finansal teknoloji şirketi Papara, FAST entegrasyonunu tamamladı. Bu...

Martı, New York Borsası’nda halka arz oldu

231 yıllık New York Borsası’nda hisseleri doğrudan işlem gören...

Ruul, yeni Akıllı Vergi Asistanı ürününü tanıttı

Freelance çalışanlar için faturalandırma ve ödeme alma servisi Rimuut,...

Karbon nötr bir yapı için özel yazılımlar geliştiren Supercritical, 13 milyon dolar yatırım aldı

İşletmelerin sıfır karbona ulaşmalarına ve iklim kriziyle mücadele etmelerine...