AFAD Acil Çağrı’da neler yapılabiliyor?

AFAD’ın birkaç ay önce kullanıma sunduğu ‘AFAD Acil Çağrı’ mobil uygulaması,  deprem ve diğer felaketlerde vatandaşın tüm ihtiyaçlarını tek tuşla karşılıyor.

Yakın zamanda Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki depremde de ‘AFAD Acil Çağrı‘ uygulaması bilen vatandaşlar tarafından kullanılmaya başladı. Peki AFAD Acil mobil uygulaması ne işe yarıyor?

AFAD ACİL ÇAĞRI UYGULAMASI NE İŞE YARAR?

Arama kurtarma ekipleri, 7.4 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremin ardından seferberlikle çalışıyor. Kurum ve kuruluşlar vatandaşlar için yoğun mesai harcarken, AFAD’ın mobil uygulaması ‘AFAD Acil Çağrı’ ise tek tuşla hayat kurtarıyor.

Afet ve acil durumlarda telefonla yardım ekiplerine ulaşmayı sağlayan, bunun yanı sıra en yakın toplanma alanlarını gösteren uygulamada, afet eğitim videoları da bulunuyor.

AFAD Acil uygulamasında, afet anında açıldığında kişiye en yakın toplanma alanı gösteriliyor ve afetzedenin buraya ulaşabilmesi için yol tarifi yapılıyor. Toplanma alanına gidemeyecek durumda olanlar ise gerektiğinde internet üzerinden acil çağrı başlatabiliyor. Çağrı başlatıldığında 112 acil çağrı merkezine bağlanılıyor, bundan sonra afetzedenin durumunu kısaca anlatan butonlar kullanılabiliyor. Kişi konuşabilecek durumda değil ise uygulamadaki acil durum cümleleri kullanılarak mesaj yoluyla yardım alınabiliyor.

Uygulamayı App Store ve Google PlayStore’da indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Benzer yazılar

Görüntülerde gerçekçilik YandexART 1.3 ile geliyor

Yandex, kullanıcıların metin yoluyla paylaştığı açıklamaları kullanıma hazır görüntü...

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı....

Tap&Sign, sağlık sektörünün dijital dönüşümüne aracılık ediyor

Tüm dijital imza teknolojilerini tek çatı altında toplayan Tap&Sign,...

Vivo V30 ön satışa sunuldu

Vivo, fotoğraf ve video çekmeyi seven kullanıcıları mutlu edecek...

Geleceği Şekillendir etkinliğinde veri ve yapay zeka gündem oldu

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve Context işbirliğiyle düzenlenen Kanal...