Apple, aktif olarak kullanılan cihaz sayısını açıkladı

Apple, akıllı telefondan tabletlere kulaklıklardan laptoplara kadar pek çok farklı ürünü kullanıcılarına sunuyor. Apple tarafından aktarılan bilgilere göre şirketin aktif donanım ürünü sayısı 2 milyarı aştı.

Mali sonuçların açıklandığı toplantıda Apple CEO’su Tim Cook, aktif olarak kullanılan cihaz sayısını şu ifadelerle açıkladı: “Aralık çeyreğinde önemli bir dönüm noktasına ulaştık ve büyüyen kurulu tabanımızın bir parçası olarak şu anda 2 milyarın üzerinde aktif cihaza sahip olduğumuzu bildirmekten heyecan duyuyoruz.”

2 milyar aktif Apple cihazının içinde iPhone modellerinin yanı sıra AirPods modelleri, Mac ve MacBook modelleri, iPad modelleri, Apple Watch modelleri ve Apple TV modelleri gibi donanım ürünleri yer alıyor

Hatırlatmak gerekirse Apple’ın aktif cihaz sayısı 2016 yılında 1 milyar barajını aşmıştı. Yaptığı başarılı satışlar ile birlikte hızlı bir şekilde aktif cihaz sayısını artıran Apple, 2020 yılında 1,5 milyar, 2021 yılında ise 1,8 milyar aktif cihaza ulaşmıştı.

Android ekosisteminde cihaz sayısı 3 milyardan fazla

Google’ın 2021 yılında paylaştığı bilgilere göre Android ekosisteminde 3 milyarı aşkın aktif cihaz var. 3 milyardan fazla aktif Android cihaz, sadece Google Play mağazası içinde yer alan cihazlar.

Çin’de kullanımda olan Android cihazların Google Play mağazasına erişimi bulunmuyor. Çin’deki cihazlar da bu rakama eklendiğinde Android ekosistemindeki aktif cihaz sayısı 3 milyarın üstüne çıkıyor.

Benzer yazılar

Görüntülerde gerçekçilik YandexART 1.3 ile geliyor

Yandex, kullanıcıların metin yoluyla paylaştığı açıklamaları kullanıma hazır görüntü...

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı....

Tap&Sign, sağlık sektörünün dijital dönüşümüne aracılık ediyor

Tüm dijital imza teknolojilerini tek çatı altında toplayan Tap&Sign,...

Vivo V30 ön satışa sunuldu

Vivo, fotoğraf ve video çekmeyi seven kullanıcıları mutlu edecek...

Geleceği Şekillendir etkinliğinde veri ve yapay zeka gündem oldu

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve Context işbirliğiyle düzenlenen Kanal...