Elon Musk Beyaz Saray’ın üst düzey danışmanlarıyla görüştü

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın toplantısında, Elon Musk‘ın, Biden’ın temiz enerjiyle ilgilenen kıdemli danışmanı Podesta ve altyapı çalışmaları koordinatörü kıdemli danışmanı Landrieu ile görüştüğünü duyurdu. Musk ile danışmanların, enflasyonu düşürme ve altyapı yasası kapsamında elektrikli araçların rolü ve yakıtlardan ziyade elektrik kullanımının artırılması konularını ele aldığını kaydeden Jean-Pierre, görüşmenin Biden’ın altyapı çalışmaları ve ekonomiyi ne kadar ciddiye aldığını gösterdiğini aktardı. Bu noktada, Elon Musk’ın elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın sahibi olduğunu belirtelim.

TYRE NICHOLS’UN ÖLDÜRÜLMESİ

Jean-Pierre, Tennessee eyaletinde 7 Ocak’ta polislerce dövülen ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden siyahi Tyre Nichols’un darbedilmesine ilişkin görüntülerin yayınlanacağı haberleri üzerine Biden’ın dün Nichols’un ailesine taziyelerini ileterek, sükunet çağrısı yaptığını aktardı.

Beyaz Saray’ın olası protestoların şiddete dönüşmesi durumunda hazırlıklı olmaları için ilgili kurumlarla koordinasyon halinde olduğunu belirten Jean-Pierre, kolluk kuvvetlerinin güç kullanma standartları ve hesap verilebilirlikleri ile ilgili düzenlemelere ilişkin Kongre’nin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Jean-Pierre, bu kapsamda Biden’ın ‘George Floyd Polis Yasası’nı kabul etmeleri için Kongre’ye çağrı yaptığını kaydetti.

İSRAİL – FİLİSTİN ARASINDA TANSİYON YÜKSELDİ

Beyaz Saray Sözcüsü,İsrail ile Filistin arasında son dönemde yükselen gerginliğin de düşürülmesi gerektiğini vurgulayarak, her iki tarafın da eşit derecede güvenle yaşamayı hak ettiğini bildirdi. Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın bölgede görüşmeler gerçekleştireceğini anlatan Jean-Pierre, Biden’ın iki devletli çözüm vurgusunun devam edeceğinin altını çizdi.

Jean-Pierre, Biden’ın, Rusya-Ukrayna savaşının yıl dönümü 24 Şubat’ta Ukrayna’yı ziyaret ihtimaliyle ilgili ise “Şu anda savaşın yıl dönümü için seyahat planımız yok.” dedi.

Benzer yazılar

Huawei nova 12i, 108MP kamera,5000mAh  pil ve daha fazlasıyla geliyor

HUAWEI nova Serisi’ne gençlerin yeni gözdesi olacak yeni bir...

Huawei yeni akıllı giyilebilir cihazları piyasaya sürüyor

HUAWEI, yepyeni HUAWEI WATCH FIT 3 ve HUAWEI WATCH...

TÜV NORD Türkiye, otomotiv sektörünün geleceğine yön veriyor

Almanya merkezli bağımsız gözetim firması TÜV NORD, kalite yönetim...

Görüntülerde gerçekçilik YandexART 1.3 ile geliyor

Yandex, kullanıcıların metin yoluyla paylaştığı açıklamaları kullanıma hazır görüntü...

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı

Kompakt oyuncu klavyesi Logitech G Pro X 60 tanıtıldı....