WhatsApp için 5 yeni özellik yolda

WhatsApp, beta testleriyle uygulamaya neredeyse her gün yeni bir özellik ekleyip kaldırıyor. Test kullanıcıları bu özellikleri erkenden deneyimleme fırsatı bulurken, hazır hale getirilen özelliklerin herkese sunulması da birkaç hafta veya birkaç ayı bulabiliyor.

WhatsApp ile gelecek yeni özellikler neler?

Şu anda WhatsApp’ın test ettiği 5 yeni özellik var ve bunlardan bazıları çok yakında herkese ulaşacak. Peki bu özellikler neler?

Resimlerden metin kopyalama

WhatsApp, şu anda bu özelliği iOS için test ediyor. Halihazırda iPhone kullanıcıları iOS 16 ile bir resimden metni kopyalama özelliğine sahipken, yakında WhatsApp da yerleşik olarak bu özelliği alacak. Kullanıcılar tıpkı iPhone’un fotoğraf uygulamasında olduğu gibi WhatsApp’ta herhangi bir resmin içinden metni alıp kopyalayabilecek.

Fotoğraf veya video iletirken başlık ekleme

Şu anda WhatsApp’ın en önemli eksiklerinden biri bu. Kullanıcılar uygulamada iletmek istediği bir fotoğraf veya videoya ne yazık ki başlık ekleyemiyor. Neyse ki beklenen özellik beta aşamasında test edilmeye başladı. Artık yeni güncelleme sayesinde yönlendirmek istediğiniz bir içeriğe başlık ekleyebileceksiniz. Ayrıca altyazıyı kaldırma seçeneğine de sahip olacağınızı belirtmekte fayda var.

Sohbet geçmişini Google Drive olmadan Android telefona taşıma

WhatsApp’ın önemli eksiklerinden biri de mesaj yedekleme. Şu anda kullanıcılar mevcut uygulamada Drive ile yedekleme yaparken, Android kullanıcıları bu yıl içinde gelecek güncelleme sayesinde sohbet geçmişlerini direkt olarak başka bir cihaza taşıyabilecek. Ancak bu özelliğin detayları henüz netlik kazanmadı.

Sesli durum güncellemeleri

WhatsApp, Durum özelliği için de yeni bir özellik eklemeye hazırlanıyor. Buna göre kullanıcılar, 24 saat boyunca görülebilecek ‘Sesli Durum’ paylaşabilecek. Durum sekmesinde yer alan mikrofon sayesinde bunu gerçekleştirmek mümkün olacak.

Proxy aracılığıyla bağlanma

Özellikle sansür yasası nedeniyle bazı ülkelerdeki hükümetler, WhatsApp’a erişimi engelleyebiliyor. Neyse ki Meta, bu sınırlamayı ortadan kaldıracak bir özelliği test etmeye başladı ve neredeyse hazır hale de geldi. Kullanıcılar yeni güncellemeyle Proxy seçeneğinden bağlantı seçeneğini değiştirerek başka bir ülkenin sunucusuna bağlanıp uygulamayı kullanmaya devam edebilecek.

Benzer yazılar

iPhone 16 Pro Max tanıtıldı

iPhone 16 Pro modelleri, 9 Eylül 2024’te düzenlenen Apple...

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus tanıtıldı

Apple, düzenlediği “It’s Glowtime” etkinliği kapsamında iPhone 16 ve...

Apple Watch Series 10 tanıtıldı

Apple, 9 Eylül’de düzenlediği etkinliğinde Watch Series 10 akıllı...

iPhone 16 Türkiye fiyatları belli oldu

iPhone 16 tanıtım etkinliğinin sona ermesiyle birlikte, Apple Türkiye...

Sony, FE 85mm F1.4 GM II’yi duyurdu

Sony, kompakt bir gövdede hızlı otomatik odaklama (AF) ile...