Video girişimi Deep Voodoo, 20 milyon dolar yatırım aldı

2020 yılında South Park‘ın yaratıcıları Trey Parker ve Matt Stone tarafından kurulan girişim, videolarda yüz değiştirme ve deepfake sahneler oluşturmak için kuruldu. Covid-19 salgınının sonucunda askıya alınan bir film için bu teknoloji kullanılmaya başlanmıştı. İkili, bunun yerine sentetik medya teknolojisini daha da geliştirmeye karar verdi. O zamandan beri, Mark Zuckerberg ve Donald Trump gibi tanınmış iş insanlarının dijital olarak yeniden yaratmak ve parodisini yapmak için iki ortak, kendi çektikleri “Sassy Justice” internet dizileri için Deep Voodoo’nun teknolojisini kullandılar.

Deep Voodoo, Kendrick Lamar‘ın Mayıs 2022’de yayınlanan ve Lamar’ın yüzünün OJ Simpson, Jussie Smollett, Nipsey Hussle, Kobe Bryant ve Kanye West’in yüzlerine dönüştüğü “The Heart Part 5” müzik videosu için de görsel efekt sağladı.

Dünyanın en iyi deepfake sanatçılarını işe aldılar

Girişimin kurucu ortağı Matt Stone, “Bu harika teknolojiye rastladık ve dünyanın en iyi deepfake sanatçılarını işe aldık.” dedi.

Connect Ventures’tan Michael Blank, “Deep Voodoo, geleneksel eğlenceyi zaten etkilemiş olan lider medya teknoloji platformu olarak kendini kanıtlıyor. Deep Voodoo, prodüksiyonları geleneksel VFX teknolojisinden daha hızlı ve daha uygun maliyetli yenilikçi yollarla desteklemek için yapay zekayı kullanıyor. Connect Ventures, CAA ve NEA’nın kaynaklarıyla beraber ilişkilerine benzersiz erişim sağlayan Deep Voodoo’daki yatırıma liderlik etmekten heyecan duyuyor.” dedi.

Yatırımla beraber video girişimi, rakipsiz yüz değiştiren görsel efektlerini sektördeki sanatçılar, yapımcılar ve içerik üreticileriyle buluşturdu.

Benzer yazılar

ChromaSet, Kickstarter’da 48 saatte 200 bin dolardan fazla fon topladı

Lansmanın ilk iki saatinde 100 bin dolarlık ön satışla...

Fast entegrasyonunu tamamlayan Papara’ya IBAN özelliği geldi

Yerli finansal teknoloji şirketi Papara, FAST entegrasyonunu tamamladı. Bu...

Martı, New York Borsası’nda halka arz oldu

231 yıllık New York Borsası’nda hisseleri doğrudan işlem gören...

Ruul, yeni Akıllı Vergi Asistanı ürününü tanıttı

Freelance çalışanlar için faturalandırma ve ödeme alma servisi Rimuut,...

Karbon nötr bir yapı için özel yazılımlar geliştiren Supercritical, 13 milyon dolar yatırım aldı

İşletmelerin sıfır karbona ulaşmalarına ve iklim kriziyle mücadele etmelerine...