Samsung Galaxy Watch 5 inceleme

Tasarımsal anlamda bakıldığında Galaxy Watch 4 ile Galaxy Watch 5 modellerini birbirinden ayırt etmek oldukça zor . Classic modelinde kullanılan dönen kadran yeni versiyon Watch5 Pro da maalesef kullanılmamış. Dönen kadran Samsung’un imzalarından birisiydi Watch 5 Pro da kullanılmaması üzücü. Ancak yeni tasarım bizde epey başarılı ve rakiplerinde benzeri olmayan çizgilere sahip. Watch 5 alüminyum kasa ve safir cam ile birlikte gelirken Watch 5 Pro titanyum kasa ve safir cam birleşimiyle geliyor.

Kullanılan safir cam saatin ekranın çizilmelere karşı koruyor. Normal saat üreticileri de üst segment saatlerine aynı şekilde safir cam yerleştirip koruma altına alınmasını sağlıyor. Kasada kullanılan alüminyum ve titanyum, darbelere karşı üst düzet koruma sağlarken, MIL-STD-810H sertifikası sayesinde her iki cihaza askeri standart dayanıklılık ekliyor. Watch 5, 40 ve 44 mm olmak üzere iki boyutta; Watch 5 Pro ise sadece 45mm olarak üretiliyor.

EKG ve tansiyon ölçümü Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı

Watch 5 Pro neredeyse iki katı pil ömrü sunduğu için 44mm Watch 5’den 0.7mm daha kalın bir kasaya sahip. Her iki versiyonda da yüzey alanı genişlediği için artık çok daha doğru ölçümler yapabiliyorsunuz. Ayrıca, IP68 sertifikası ile saatleri havuz ya da denizde yüzerken rahatlıkla kullanabilirsiniz, Watch 5 serisi 50 metreye kadar suya dalışı destekliyor.

Sensör ve işlemci tarafına geldiğimizde BioActive sensör ve 5nm Exynos W920 ile karşılaşıyoruz. Kullanılan en üst düzey materyaller sayesinde artık çok daha iyi ölçümler yapabiliyorsunuz. Ayrıca cilt sıcaklığını da ölçebilirsiinz. BioActive sensör sayesinde EKG, kalp ritmi, kandaki oksijeni ve stres seviyesini ölçebiliyorsunuz. EKG ve tansiyon ölçümü Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığından Türkiye’de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Burada yapmanız gereken Samsung Health Monitor uygulamasını indirip tansiyon aletinizle kalibre etmek, ardından tansiyon ölçümünü problemsiz yapabilirsiniz. EKG, güç tuşuna 30 saniye dokunarak yapılıyor ve sonuçları direkt uygulama üzerinde görebiliyorsunuz. İsterseniz PDF olarak kaydedip doktorunuza direkt olarak gönderebilirsiniz.


Açıkcası BioActive sensör adına yakışır bir performans sergiliyor, ne zaman spora başlasanız ya da hareketlenseniz otomatik olarak uyarı veriyor. Aktif olduğunuz süre boyunca ölçümleyen ve antrenmanınız bittiğinde ne kadar kalori yaktığınızı ya da kaç km koştuğunuzu otomatik olarak size gösteriyor. Diğer yeni özelliklerden birisi de detaylı uyku takibi. Bu özellik uyanık, hafif, derin ve REM uyku olmak üzere dört farklı uyku tipini algılayıp size ona göre geri bildirim yapıyor. Ayrıca uyku esnasında horlama ve kandaki oksijeni de ölçebiliyor.

Aramaları cevaplama, mesajlara yazarak ya da konuşarak cevap verme gibi özellikler standart olarak geliyor. Watch 5 serisini tam performansta kullanmak için Samsung marka akıllı telefonunuz olması gerekiyor. Her ne kadar diğer Android cihazlarla eşleşme sağlansa da diğer Android cihazlarda tüm özellikleri kullanamıyorsunuz ya da bağlantıda kopmalar, bildirim sorunları gibi problemler yaşanabiliyor. WearOS 3 desteği ile geldiği için Google uygulamalarını da kolaylıkla indirip saatinizi daha işlevsel bir hale getirebiliyorsunuz. Özellikle Google Asistan desteğiyle çok daha hızlı işlemler yapabiliyorsunuz. Tüm bunları yaptığınızda 40mm’lik Watch 5’in şarjı yaklaşık 1.5 gün dayanabiliyor. Evet, çok iddialı bir rakam değil ama elde edilen sonuç bu seviyedeki sensörle yine de iyi.

Sonuç

Eğer telefonunuz Samsung ise ve akıllı saat almayı düşünüyorsanız Watch 5 serisine bakabilirsiniz. Çünkü Watch 5 serisi güçlü sensör, başarılı tasarım, Sağlık Bakanlığı onaylı EKG ve tansiyon ölçümü, safir cam ve askeri standart seviyesinde dayanıklılık gibi özellikleriyle rakipleri arasından kendini belli ediyor.

Benzer yazılar

Monster Pusat Rapid Ultra inceleme

Günümüzde klavyeler, oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyan en...

Xiaomi 14T Pro incelemesi

Xiaomi, 13T Pro'ya kıyasla bazı önemli iyileştirmelerle, son derece...

RODE Interview PRO inceleme

Dahili kayıt özelliğine sahip ve tek başına bir saha...

Asus Zenbook S 16 inceleme – AMD’den MacBook Air’a büyük rakip

Verdiğiniz paraya değecek, gerçekten benzersiz bir ultrabook istiyorsanız, Asus...

Dyson OnTrac incelemesi

Dyson’ın hem tasarıma hem de ses kalitesine önem veren...