Twitter’dan Apple kullanıcılarına özel mavi tik tarifesi

Apple’ın Twitter’a yapılacak ödemelerden yüzde 30’luk bir kesinti yapma adımına Twitter’dan şaşırtıcı bir cevap geldi. Buna göre Twitter, mavi tik özelliğinin fiyatlandırmasında bir değişikliğe giderek iPhone telefon kullanıcılarına ayrı bir tarife uygulamaya başlayacak.

The Information’ın haberine göre iOS işletim sisteminin yer aldığı iPhone telefon kullanıcıları mavi tik aboneliğini 11 dolara satın alırken, Twitter’ı internet sitesi üzerinden kullananlara abonelik 7 dolara mal olacak. Android işletim sistemine sahip telefonlara ayrıca bir tarife olup olmayacağı bilinmiyor.

Söz konusu fiyatlandırma farklılığının kullanıcıları iPhone’dan diğer platformlara çekme çabası olabileceği kaydedildi.

Musk kısa sürede geri adım atmıştı

Geçtiğimiz ekim ayında Twitter’ı satın alan Elon Musk, yalnızca kimliği doğrulanmış ünlü kişilere sağlanan mavi tik uygulamasını ücretli olarak herkese açacağını duyurmuştu. Ancak ücretli servisi satın alan herkesin ismini değiştirerek başka kişiler adına yaptığı paylaşımlarla durumu istismar etme imkanına sahip olması nedeniyle yeni uygulama tepki çekmiş ve kısa sürede Musk geri adım atmıştı.

Musk geçen hafta ise attığı bazı tweetlerde yüzde 30’luk kesinti nedeniyle Apple’ı eleştirmişti.

Paylaşımlarından birinde Musk, Apple’a yüzde 30’luk komisyonu ödemektense ‘savaşa gitmeyi tercih edeceği’ yönünde esprili bir görsel paylaşmıştı.

Tesla kurucusu daha sonra Apple CEO’su Tim Cook ile şirketin merkezinde görüşmüş ve Apple’ın uygulama mağazasından Twitter’ın kaldırılmasıyla ilgili ‘yanlış anlaşılmanın’ çözüldüğünü söylemişti.

Benzer yazılar

iPhone 16 Pro Max tanıtıldı

iPhone 16 Pro modelleri, 9 Eylül 2024’te düzenlenen Apple...

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus tanıtıldı

Apple, düzenlediği “It’s Glowtime” etkinliği kapsamında iPhone 16 ve...

Apple Watch Series 10 tanıtıldı

Apple, 9 Eylül’de düzenlediği etkinliğinde Watch Series 10 akıllı...

iPhone 16 Türkiye fiyatları belli oldu

iPhone 16 tanıtım etkinliğinin sona ermesiyle birlikte, Apple Türkiye...

Sony, FE 85mm F1.4 GM II’yi duyurdu

Sony, kompakt bir gövdede hızlı otomatik odaklama (AF) ile...