HyperX Clutch Wireless inceleme

HyperX Clutch Wireless, hem mobil uyumlu hem de PC ile kullanılabilen kablosuz bir kontrol cihazı. Standart bir Xbox kumandasının düzenine sahip Clutch, şimdiye kadar kullandığımız en iyi denetleyicilerden biri oldu. Hatta şu anda mevcut en iyi PC denetleyicileri arasında yerini aldığını da söyleyebiliriz.

Tasarım

HyperX Clutch Wireless, taşınabilirliğe kesinlikle katkıda bulunan diğer standart denetleyicilerden biraz daha küçük. Hafif olması da taşınabilirliğe katkı sağlıyor. Bazıları denetleyiciyi kullanırken ağırlığın olmamasından şikayet edebilir ama bu bence el ve bilek yorgunluğunun önüne geçiyor.

Kumandanın ortasında biri ana sayfa olmak üzere beş  adet düğme var. Bunların üzerinde, hangi oyuncu olduğunuzu veya tek oyunculu oynuyorsanız pil seviyenizi gösteren dört adet ışık var. Bu, bazı detayları tek bakışta bilmek için kullanışlı. Kontrol cihazının altındaki küçük kayan düğme, kullanımı kolaylaştırmak için farklı bağlantılar arasında geçiş yapmanızı sağlıyor. Seçenekler arasında Bluetooth, 2.4 GHz veya kablolu yer alıyor.

Kumandanın şekli standart ama normal bir Xbox kumandasından çok daha rahat hissettiriyor. Bunun nedeni biraz daha küçük olması ve ellerinize daha iyi oturması olabilir. Bu, yan taraftaki ergonomik tutamaklardan da kaynaklanabilir. Bunlar yumuşak ve kumandanın elinizden kaymasını engelliyor.

Kontrolcü, telefonunuzu tutan ve çıkarılabilir olan mobil bir klipsle geliyor. Bu ek, oldukça dayanıklı ve tek başına telefon sehpası olarak kullanılabiliyor. Bunu ekstra bir aparata ihtiyaç duymadan doğrudan kumandaya takabilirsiniz. Klipsi kullanırken aynı zamanda cihazınızı da şarj edebilirsiniz.

Birlikte verilen iki metre USB-C şarj kablosu, PC bağlantısı için de kullanılabilir. Kumandanın kablosuz kullanım için pil ömrü yaklaşık 19 saat. Günde iki ila üç saat oyun oynarsanız yaklaşık yedi günde tam şarjı bitirebilirsiniz. DualSense’in pil ömrü ise yaklaşık dört ila sekiz saat arasında.

HyperX Clutch Wireless’ta çok fazla ek özellik bulamasanız da sunulanlar, parasının karşılığını verebilir.

Bu ürünün ana özelliği, hem Android telefonlar hem de PC ile uyumlu olması. İkisi arasında kolay bir şekilde geçiş yapabildiğinden, kumanda bulut oyunları için ideal. Cihaz, telefonunuza Bluetooth ile bağlanıyor. PC için kutudan 2.4 GHz alıcıyı kullanabilirsiniz. Bluetooth işlevini bilgisayarınızda hali hazırda bulunan Bluetooth adaptörüyle kullanamıyorsunuz.

Performans

Düğmeler, D-pad, oyun çubukları ve tetikleyiciler, Xbox’ın kumandasıyla aynı oldukları için çok tanıdık geliyor. Çünkü HyperX, Microsoft’un Xbox kumandasıyla popüler hale getirilen asimetrik kontrol çubuğu düzenine burada bağlı kalıyor. Bunların hepsi işini iyi şekilde yapabiliyor. Tıpkı standart düğmeler gibi özellikle dokunsal hissettirmiyorlar.

Tıklanabilir oyun çubukları, sizi kısıtlamadan konsoldaki oyun deneyimi telefonlara taşıyor. Joystick’lerin hareket noktası iyi, kazara onları itmenin bir yolu yok.

Telefon klipsi sağlam, hareket halindeyken bile sallanmıyor. Kolay bir şekilde çıkarılabilmesi, mobilden PC oyunlarına geçişi kolaylaştırıyor. Ayrıca, hareket halindeyseniz kumandayı hızlı bir şekilde toplayıp yolunuza devam edebilirsiniz.

Sonuç

HyperX Clutch Wireless, hem mobil hem de PC ile kablosuz olarak çalışan ve size konsolda oyun oynamanın aşinalığını ve rahatlığını sağlayan harika bir kontrol cihazı. Mobil veya PC için bir kumanda arıyorsanız, bu harika bir seçenek olabilir.

Bu denetleyiciye harika yapmaktan alıkoyan şey, iPhone’larla uyumlu olmaması. Umarım HyperX, gelecekte herhangi bir mobil oyun kumandası tasarlarken bunu dikkate alır.

Benzer yazılar

Monster Pusat Rapid Ultra inceleme

Günümüzde klavyeler, oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyan en...

Xiaomi 14T Pro incelemesi

Xiaomi, 13T Pro'ya kıyasla bazı önemli iyileştirmelerle, son derece...

RODE Interview PRO inceleme

Dahili kayıt özelliğine sahip ve tek başına bir saha...

Asus Zenbook S 16 inceleme – AMD’den MacBook Air’a büyük rakip

Verdiğiniz paraya değecek, gerçekten benzersiz bir ultrabook istiyorsanız, Asus...

Dyson OnTrac incelemesi

Dyson’ın hem tasarıma hem de ses kalitesine önem veren...