Sovos, Hackhaton ile gençlerin nabzını tuttu

Global vergi yazılımları lider firmalarından Sovos, İstanbul temelli ürün geliştirme mükemmellik merkezi ve T. C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezi ile sektörün gelişimine öncülük ediyor. Sovos’un bu kapsamda hayata geçirdiği projelerden biri, gençlerin katılımına açık olan Hackathon idi.

18 – 19 Kasım tarihlerinde, yeni teknolojilerin problemlerine etkin çözümler sunulması amacıyla düzenlenen Hackathon’un ilk ayağı olan ‘bootcamp’e Türkiye ve yurt dışından Sovos üst düzey yönetiminin yanı sıra sektörden de pek çok profesyonel eğitmen ve konuşmacı katıldı. Bir gün süren ‘bootcamp’te gençler, Hyperledger Fabric ile blockchain çözümlerinin uygulanması, blockchain ağı kurulması, gerçek hayattaki iş kurallarının koda aktarılması gibi konularda eğitimler aldılar. 

 E-Fatura ve onay süreçlerine yeni nesil çözüm

Hackhaton’un ikinci gününde düzenlenen proje sunumları için vaka konusu “e-Fatura ve onay süreçlerinin blockchain üzerinden yürütülmesi” olarak belirlendi. Katılımcı 27 öğrencinin 3’erli gruplar hâlinde yürüttüğü çalışmalar, Sovos ürün geliştirme ekibinin mentorluğunda 24 saat sürdü.

Zorlu geçen Hackathon ile blockchain teknolojisini kullanarak finans alanında dijital dönüşümün bir parçası olma imkânı bulan gençler, yoğun bir üretim sürecinin ardından sonucunda ödüllerin de sahibi oldular.

Benzer yazılar

YandexART’ın sinir ağıyla artık görseller oluşturulabilecek

Uluslararası teknoloji şirketi Yandex, bugün bir duyuru yaptı ve...

Heltia, en kapsayıcı dijital sağlık uygulaması olmayı hedefliyor

2022 yılı Nisan ayında Salus ismi ile kurulan, yeni...

Huawei nova 12i, 108MP kamera,5000mAh  pil ve daha fazlasıyla geliyor

HUAWEI nova Serisi’ne gençlerin yeni gözdesi olacak yeni bir...

Huawei yeni akıllı giyilebilir cihazları piyasaya sürüyor

HUAWEI, yepyeni HUAWEI WATCH FIT 3 ve HUAWEI WATCH...

TÜV NORD Türkiye, otomotiv sektörünün geleceğine yön veriyor

Almanya merkezli bağımsız gözetim firması TÜV NORD, kalite yönetim...