Razer Viper V2 Pro, kablosuz bir e-spor faresi olarak geçiyor ama günlük kullanım için de ideal. Bunun nedeni, cihazın hafif olması, tasarımı ve olağanüstü pil ömrü. Razer Synapse masaüstü uygulaması aracılığıyla bir dizi özelleştirme seçeneği, farenin işlevselliğini zevkinize göre uyarlamanıza olanak tanıyor.
Razer hayranları, Viper Pro 2’nin selefine ayak uyduracağından ve Razer Orochi gibi daha uygun fiyatlı farelere göre fiyatını hak ettiğinden emin olabilir.
Tasarım
Razer Viper V2 Pro, orta büyüklükte bir fare ve 58 gram ağırlığında. Bu, birçok oyun faresinden biraz daha küçük. Fare üzerindeki Razer logosu siyah modelde pek dikkat çekmese de beyaz renkte epey belirgin.
Sol tarafta iki başparmak düğmesi, üstte tekerlek var. Anahtarlar ise 90 milyon tıklamaya kadar dayanıklı.
Basilisk Ultimate ve G502 Lightspeed gibi benzersiz tasarımlara ve işlevlere sahip cihazların aksine, Viper V2 Pro daha sade bir tasarıma sahip. Avuç içi dayanağında Razer logosu olmasaydı, Viper V2 Pro’nun bir oyun faresi olduğunu bile anlamanız zor.
Kutudan çıkan kablosuz USB aparatı, herhangi bir kablosuz oyun faresi için standart olan 2,4 GHz bağlantı üzerinden kararlı bir deneyim sunuyor. Kablolu bağlantıyı tercih edenler SpeedFlex kablosunu fare üzerindeki USB-C bağlantı noktasına takabilir.
Farenin alt tarafında, üç PTFE ayağı, güç/DPI düğmesi ve yeni Focus Pro 30k optik sensörü var. Fare, 2 mm kalınlığa kadar cam da dahil olmak üzere çeşitli farklı yüzeylerde çalışabiliyor.
Yazılım
Viper V2 Pro’nun özelliklerini Razer Synapse aracılığıyla özelleştirebilirsiniz. Fareyi bilgisayarınıza bağladığınız anda uygulamayı yüklemeniz için bir uyarı alıyorsunuz. Uygulama, çeşitli Razer cihazlarını kontrol etmenize izin veriyor.
Özelleştir sekmesinde, farenin düğmelerinden herhangi birinin işlevini değiştirebilir ve çeşitli kurulumlar için profiller ayarlayabilirsiniz. Performans sekmesinde, beş hassasiyet ayarından birini (400 ila 6.400 DPI aralığında, maksimum DPI ise 30 bin) seçebilir veya tam olarak istediğiniz DPI’ı elde etmek için kaydırıcıyı kullanabilirsiniz.
Kalibrasyon sekmesi, farenin izleme mesafesini değiştirebileceğiniz yer. Asymmetric Cut-Off adlı bir özellik, farenin farklı yüzeylerde kalkış ve iniş mesafesini dinamik olarak ayarlıyor. Bu, özellikle fare altlığı kullanmıyorsanız kullanışlı.
Güç sekmesinde iki güç tasarrufu modu bulunuyor. Biri, fareniz uyku moduna geçmeden önceki boşta kalma süresini ayarlamanıza izin verirken, diğeri farenin düşük güç moduna girmesini istediğiniz pil yüzdesini belirlemenize olanak tanıyor.
Performans
Viper V2 Pro, hem iş hem de oyun için kullanışlı. Hafifliği ve küçük boyutu sayesinde, eliniz yorulmadan fareyi saatlerce kullanabilirsiniz.
Normalde bir kontrol cihazıyla oyun oynamak, fare ve klavyeye daha rahat olsa da burada DPI’ı 1600’e yükselterek düşmanlara hızla hedef alabilirsiniz. Duyarlı kaydırma tekerleği, oyun sırasında silahlar arasında hızla geçiş yapmanıza da yardımcı oluyor.
Hızlı kaydırma ve farenin yeniden konumlandırılmasını gerektiren oyunlar, V2 Pro için çocuk oyuncağı. Valorant veya Apex Legends gibi birinci şahıs nişancı oyunları ya da hızlı tempolu, yüksek DPI hareketlerine ve yüksek tıklama oranı isteyen League of Legends gibi MOBA’ları bu fareyle rahatlıkla oynayabilirsiniz.
Viper V2 Pro’nun 70 saatten fazla ayakta kalabileceği söyleniyor. Fareyi yeniden şarj etmeden önce yaklaşık iki hafta boyunca hem iş hem de üretkenlik için kullanabilirsiniz. Bu yaklaşık 70-80 saatlik bir kullanım anlamına geliyor.
Sonuç
Razer Viper V2 Pro’nun hafif oluşu ve minimalist tasarımı saatlerce rahat kullanım sağlıyor. Fare ayrıca uzun pil ömrüne de sahip ve tam anlamıyla şarjlar arasında haftalarca dayanabiliyor.
Buradaki tek eleştirimiz, Viper V2 Pro’nun uygun fiyatlı bir cihaz olmaması.
Kısacası oyun oynamayı ciddiye alıyorsanız, mükemmel bir sensöre, harika özelleştirme seçeneklerine ve masaüstünüzde kesinlikle güzel duracak temiz bir tasarıma sahip harika bir oyun faresi olarak Razer V2 Pro’yu tercih edebilirsiniz.