Razer Kraken oyuncu kulaklığı inceleme

Razer Kraken, Kraken Pro V2’nin güncellenmiş ve geliştirilmiş versiyonu. Daha kısa bir ismin yanı sıra, yeni Kraken kafa bandı çevresinde daha fazla dolguya, geliştirilmiş bir mikrofona ve sıcağı dışarıda tutmak için kulak yastıklarında soğutcu jele sahip.

Razer ürünleri genellikle RGB LED’lere sahiptir, Kraken ise sade bir tasarımla geliyor. Tasarımda metal ve gerçek deri olmaması, kulaklığın süper hafif olduğu anlamına geliyor (Ağırlığı 320 gramın biraz üzerinde). Buna ek olarak kulaklık son derece esnek.

Her sürücünün etrafında, kafa bandının iç kısımlarına bağlı metal bir çerçeve var. Bu da sağlam hissettiriyor. Sol kulaklığa takılan 3,5 mm kablo da üniteye güzel bir şekilde yerleştirilmiş. Geri çekilebilir mikrofon da yerinde sıkıca oturuyor.

50 mm sürücüleriin çevresindeki köpük dolgu kullanışlı. Dolgu oranı yüksek olduğundan kafanıza düzgün bir şekilde oturuyor. Kafa bandının kenarındaki çentiklerle de kulaklığı kafanıza göre ayarlayabilirsiniz.

İki adet 50 mm neodim sürücüye sahip Kraken, 12 Hz – 28 kHz arasında frekans tepkisi sunuyor. İmpedans ise 1kHz seviyesinde 32 Ohm. Yine aynı seviyede 109 desibel hassasiyete sahip. Mikrofon ise 100 Hz – 10 kHz arasında frekans tepkisi ve 60 desibel sinyal-gürültü oranı sunuyor. 7.1 kanal surround ses için bilgisayarınızda uyumlu yazılımın olması gerekiyor.

Birinci sınıf ses performansı

Oyun içi ses efektlerinden başlarsak, Razer Kraken, silah , ayak veya araç motoru gibi seslerin kolayca ayırt edilmesi konusunda başarılı. Gözünüz bağlıyken bile çoğu seferde sesin yönünü doğru bir şekilde belirleyebilirsiniz.

Ses, daha önce gördüğümüz en iyi kulaklıklardan bazıları kadar net olmasa da net ve dolgun geliyor. Diğer oyuncuları anlamakta hiçbir zaman sorun yaşamadık.

Sürücülerin arkası kapalı, bu nedenle ortam gürültüsünü biraz azaltıyor. Ancak, yüksek arka plan seslerini yine de ufaktan duyabilirsiniz.

Öte yandan oyunlarda tipik olarak bulunan orkestra müzikleri de kulaklığa iyi bir şekilde geliyor. Ancak sesler bazen güçlendirilmiş bas tarafından gölgelenebiliyor.

Kraken, bükülebilir bir mikrofonla geliyor. Dar ses alma düzeni, arkadan ve yandan gelen gürültüyü bastırıyor, böylece ekip arkadaşlarınız sesiniz her zaman net duyulabiliyor. Mikrofon genellikle yazarken veya bir şeyler atıştırırken çıkan sesleri algılamıyor. Hızlı ve kolay erişim için mikrofon sesini kapatma düğmesi de var.

Genel olarak Kraken çok rahat bir kulaklık. Sürücülerdeki dolgu da son derece rahat. Uzun oyun seanslarından sonra kulaklarınızda ağrı çok oluşmuyor. Sonuç olarak, Kraken birinci sınıf bir oyun kulaklığından beklenen performansı burada gösteriyor. Kraken, PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch ve mobil cihazlarla uyumlu evrensel 3.5mm bağlantısını kullanıyor.

Benzer yazılar

Redmi 13 inceleme

Redmi 13, Xiaomi’nin alt markası tarafından piyasaya sürülen bütçe...

SteelSeries Arctis Nova 5 Wireless inceleme

SteelSeries Arctis Nova 5 Wireless, müzikten çok oyun oynamaya...

Tecno Spark 20 Pro+ inceleme

Sanırım birçoğumuz bütçe dostu segmentteki akıllı telefonların günümüzde, gerçekten...

Lenovo LOQ 15AHP9 inceleme

Lenovo marka sağlam bir oyun dizüstü bilgisayarı istiyorsunuz ama...

 HP Omen Transcend 14 inceleme

HP’nin olağanüstü derecede ince ve hafif oyun dizüstü bilgisayarı...