Apple, 2024’te ABD üretimi çipleri kullanmaya başlayacak

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, konuyla ilgili açıklamayı Almanya’da şirketin mühendislik ve perakende çalışanlarıyla bir araya gelen CEO Tim Cook yaptı. Cook’un çalışanlara şirketin Arizona’da bir çip üretim tesisinin satın alacağı bilgisini verdiği belirtildi.

Habere göre, Cupertino merkezli şirket bu fabrikayla Asya’daki, özelikle Tayvan’daki, üretim tesislerine olan bağımlılığını azaltacak. Dünyadaki işlemcilerin yüzde 60’ı Tayvan’daki fabrikalarda üretiliyor.

Fabrikada her ay 20 bin çipin üretilmesi bekleniyor

Cook’un bahsettiği fabrikanın TSMC’nin hâlihazırda inşaatı devam eden Arizona fabrikası olduğu düşünülüyor. Apple’ın çip üretimindeki bir numaralı iş ortağı olan TSMC’nin müşterileri arasında NVIDIA, MediaTek, AMD ve Arm da bulunuyor. Arizona’daki fabrikada üretimin 2024 itibarıyla başlaması ve fabrikada her ay 20 bin çipin üretilmesi bekleniyor.

The Financial Times’ın haberine göre, 2023 model iPhone’lardan bazılarına yerleştirilecek A17 işlemci TSMC’nin 3 nm mimarisiyle üretiliyor. Apple’ın Arizona’daki fabrikayı hangi çiplerin üretimi için kullanacağı belli değil.

Benzer yazılar

iPhone 16 Pro Max tanıtıldı

iPhone 16 Pro modelleri, 9 Eylül 2024’te düzenlenen Apple...

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus tanıtıldı

Apple, düzenlediği “It’s Glowtime” etkinliği kapsamında iPhone 16 ve...

Apple Watch Series 10 tanıtıldı

Apple, 9 Eylül’de düzenlediği etkinliğinde Watch Series 10 akıllı...

iPhone 16 Türkiye fiyatları belli oldu

iPhone 16 tanıtım etkinliğinin sona ermesiyle birlikte, Apple Türkiye...

Sony, FE 85mm F1.4 GM II’yi duyurdu

Sony, kompakt bir gövdede hızlı otomatik odaklama (AF) ile...