Artemis I roketini kötü günler bekliyor

Yabancı basına göre NASA, fırlatma için bir erteleme kararı daha alırsa sahip olduğu roketin itici motoru kullanılamaz hâle gelecek. Öyle ki bu parçanın son kullanma tarihine de çok az kaldı.

Artemis I roketi büyük risk altında

Artemis I’in yörüngeye fırlatılmasında önemli rol oynayacak itici motordaki birkaç bileşenin son kullanma tarihi önümüzdeki ayı işaret ediyor. Bu parçalardan bir tanesi 9 Aralık 2022’den sonra işlevini yitirecek. Diğer parça ise 14 Aralık 2022 tarihinden sonra kullanılamaz hâle gelecek.

NASA yetkilileri söz konusu bileşenlerin çoğunu yeniden inceleyecek, fakat yapılması planlanan denetimler Artemis I’in parçaları için önceden belirlenen son kullanma tarihlerinin bir şekilde uzatılacağını veya ilgili parçaların son kullanma tarihlerinin ötesindeki bir tarihte kullanılması için geçer not alacağını garanti etmiyor.

Diğer yandan Artemis I görevinin aylar önce tamamlanması gerekiyordu ancak bazı öngörülemeyen teknik problemler bu projeyi geciktirdi. 16 Kasım 2022 tarihinde Artemis I için harekete geçileceği düşünülüyor.

Benzer yazılar

iPhone 16 Pro Max tanıtıldı

iPhone 16 Pro modelleri, 9 Eylül 2024’te düzenlenen Apple...

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus tanıtıldı

Apple, düzenlediği “It’s Glowtime” etkinliği kapsamında iPhone 16 ve...

Apple Watch Series 10 tanıtıldı

Apple, 9 Eylül’de düzenlediği etkinliğinde Watch Series 10 akıllı...

iPhone 16 Türkiye fiyatları belli oldu

iPhone 16 tanıtım etkinliğinin sona ermesiyle birlikte, Apple Türkiye...

Sony, FE 85mm F1.4 GM II’yi duyurdu

Sony, kompakt bir gövdede hızlı otomatik odaklama (AF) ile...