MagFit iPad Pro Manyetik stand inceleme

Fare ve izleme dörtgeni desteğine ek güçlü A14 Bionic, M1 hatta M2 çip ile günümüzde iPad’lerin gerçek dizüstü bilgisayarların yerini aldığını inkar etmemek lazım. Ancak mesele şu ki, bu tabletleri daha profesyonel kullanmak için doğru aksesuarlara ihtiyacımız var. İşte Magfit’in iPad Pro için olan bağlantı istasyonu burada devreye giriyor.

Bu istasyon ya da stand, USB 3.1 Type-A ve Type-C bağlantı noktalarıyla birlikte gelmekle kalmayıp, aynı zamanda iPad’inizi, Apple’ın görünümünü yansıtan sağlam bir standa manyetik olarak monte edebiliyor. Eğer Apple Magic Keyboard ya da başka bir Bluetooh klavyeniz varsa, iPad’inizi bir masaüstü bilgisayara da çevirebilirsiniz. iPad’in bu haline aslında mini iMac de diyebiliriz.

Öncelikle Magfit’in tam olarak nasıl çalıştığını anlamam biraz zaman aldı. Ancak özünde bir iPad standı ve 10’u 1 arada hub olduğunu düşündüğümüzde kullanımı oldukça basit.

Bunu kullanmanın iki yolu var. Kutudan çıkan USB-C kabloyla hub ile iPad’i bağlayabilir veya hub’ı doğrudan Mac’inize bağlayabilirsiniz. İlki, HDMI çıkışından ethernet bağlantısına kadar hub üzerindeki tüm bağlantı noktalarını iPadOS içinde kullanmanıza izin veriyor. İkincisi, standdaki bağlantı noktalarına erişimi Mac’e geçiriyor. iPad’i doğrudan hub üzerinden şarj etme yeteneğini de kaybediyorsunuz.

İstasyonun arkasındaki Type-C PD girişi 100W gücü destekliyor. Ancak iPad’iniz maksimum kaç watt destekliyorsa cihazınız onunla şarj oluyor. 100W’ın avantajı, istasyon üzerinden aynı anda iPhone ve AirPods gibi birkaç farklı şarj edebilmeniz.

Magfit aslında bunu bir Mac hub olarak kullanmak yerine iPad’lerini birçok bağlantı noktasına sahip bir cihaza dönüştürmek isteyen herkes için oldukça kullanışlı bir aksesuar.

Bir de standın boyutu iPad modelinize göre değişiyor. Ben tüm testleri 2021 model 11 inçlik iPad Pro’m ile yaptım. Ama 12.9 inçlik iPad Pro ya da 2022 modeller için de seçenekleriniz mevcut.

TASARIM

Magfit oldukça sağlam bir stand. 712 gram ağırlığıyla hafif ama aynı zamanda olduğu yüzeye sıkıca oturuyor. Kabloları bağlantı noktalarına sokarken de kullanışlı, çünkü kaymıyor. Standın altında kaymasın diye plastik ayaklar da var. Tabi en önemlisi tabletinizi buraya manyetik olarak sabitlediğinizde de sağlam hissettiriyor.

Standın yapı kalitesi gerçekten iyi. Tüm parçalar metalden yapılmış. İstasyonunun kıvrımları ve  endüstriyel şekli, iPad’lerin tasarım diline de uyuyor. Stand aynı zamanda katlanabiliyor, böylece çantanızda taşıma için daha kompakt hale getirilebiliyor.

Hem eğilebilen hem de dönebilen döner bir menteşe ile iPad’inizi hem dikey hem de yatay yönde size bakacak şekilde konumlandırabilirsiniz. İki konumda sorun olmasa da tablet dikeyken bana daha sabit geldi.

Bağlantı noktalarına gelirsek arkada HDMI, USB 2.0, RJ45 Ethernet ve USB-C; solda 3,5 mm ses jakı, 500 MB/sn’ye kadar aktarım hızlarına sahip iki adet USB 3.1; sağda ise mikro SD ve tam boyutlu SD kart ile USB-C PD yer alıyor.

Arkadaki USB C’den standa güç verip, sağdaki ile de iPad’inize ya da MacBook’unuza bağlanabilirsiniz. Sağdaki USB-C PD bağlantı noktası, ek güce ihtiyaç duyan harici sürücüleri bağlamak veya USB-C aracılığıyla cihazları hızlı şarj etmek için oldukça kullanışlı.

Burada Normal USB’leri fare, klavye ve flash sürücü gibi kablolu çevre birimlerini bağlamak için kullanabilirsiniz.

HDMI bağlantı noktası, 60 Hz’de 3840×2160’a kadar çıkış için bir ekranı destekler.

SD Kart okuyucu, büyük fotoğraflar veya videolar içerebilecek bir SD Kartın içeriğini hızlı bir şekilde iPadOS Dosyaları uygulamasına aktarmanıza olanak tanıyor.

Burada sadece iPhone ve AirPods’lar için Qi kablosuz şarj desteği yok. Bunun dışında her şey düşünülmüş.

iPad’i standa yerleştirme işlemine gelirsek, iPad’in arka paneli istasyona yaklaştıkça manyetik olarak yönlendiriliyor ve alana yapışıyor. Zaten mıknatıslar da o kadar güçlü ki, yanlışlıkla iPad’i standdan düşürmeniz pek mümkün değil.

Magfit ayrıca manyetik stantla çalışan sert silikon bir kılıf da sizlere sunuyor. Bu gri kılıf ekstra, yani isterseniz satın alabilirsiniz. Evet, biraz pahalı. Ancak manyetik stantlarla çalışan silikon kılıf piyasada pek yaygın değil. 

Bu silikon kılıf aynı zamanda cihazın dört tarafını da koruyor. Apple Pencil’ı tutması için bir yuvası da var. Güç ve ses düğmelerine basıldığında sesli tıklamaları hissedebiliyorsunuz.

Kendi kılıfınızı kullanıyorsanız, iPad Pro’yu manyetik standa takmadan önce kılıfından çıkarmanız gerekiyor. Çünkü onları desteklemiyor. Tamam mıknatıslar güçlü dedim ama o kılıfların içinden geçecek kadar da güçlü değil.

Stand ihtiyaçlarınızı ne kadar karşılayabilir, bununla neler yapabilirsiniz?

Magfit, iPad kullanıcıları için tam özellikli bir masaüstü çözümü sunuyor. Zengin G/Ç seçenekleri sayesinde buraya klavyeler,  SSD’ler, SD Kartlar ve harici ekranları bağlayabilirsiniz. iPad’inizi buradan çıkarmak da aynı son derece kolay, bu da tabletin taşınabilir bir iş istasyonu moduna hızlı bir şekilde geçmesini sağlıyor.

iPadOS’in yeni özellikleriyle eşleşen SD kart yuvası sayesinde Magfit, harika bir fotoğrafçılık aracı olmaya hazır. Tabletin kendisi, en iyi renk kalibreli ekranlardan birine sahip olduğundan, kameranızla çektiklerinizi tablete aktarıp, bunları Lightroom ile kapsamlı bir şekilde düzenleyebilirsiniz.

Ek olarak, istasyondaki HDMI ile, fotoğraf ve video düzenleme için içerikleri herhangi bir monitöre de yansıtılabilirsiniz.

Ya da iPad’i Type-C aracılığıyla direkt monitöre bağladıktan sonra Stage Manager özelliğini kullanarak, Photoshop ve Luma Fusion gibi uygulamaları büyük ekranda kullanabilir, aynı anda birden fazla pence üzerinde işlem yapabilirsiniz.

Özetleyecek olursak

iPad’ini ana bilgisayar veya dizüstü bilgisayar yerine kullanan biriyseniz , Magfit muhtemelen mevcut en iyi bağlantı istasyonlarından biri diyebilirim.

İyi hoş, güzel özellikler sunuyor tamam ama eksi yanları var mı derseniz, tabi ki de var.

Öncelikle hub üzerindeki USB-C C aracılığıyla harici bir ekrana veya harici depolama alanına bağlanamıyorsunuz. Ne yazık ki böyle bir desteğiniz yok.

Diğer dezavantajı, masadayken istasyon size yakında ufaktan bir elektrik sesi duyabilirsiniz. Ortam gürültüsüyle bu elektrik bobinlerinin çıkardığı ses çok duyulmuyor ama sessiz bir odadayken bunu duyabilirsiniz.

Son dezavantajı, stand üzerindeyken iPad’e yazı yazarsanız tablet ufaktan sallanabilir. Tüm döner menteşeler sert ve sıkı ama yazarken hala bir sallanma var. Titremeyi en aza indirmek için standı belirli açılarda katlayabilirsiniz ama yine de biraz sallanma oluyor.

Tabi şu da var Magfit’in tüm özelliklerini daha uygun fiyata da elde edebilirsiniz. En basitinden bir USB hub bile alabilirsiniz. Ancak, tüm bu özelliklerin böylesine şık görünümde, kullanışlı bir şekilde ve de tek pakette size sunulması, MagFit’in bu standını cazip bir teklif haline getiriyor.

Benzer yazılar

Redmi 13 inceleme

Redmi 13, Xiaomi’nin alt markası tarafından piyasaya sürülen bütçe...

SteelSeries Arctis Nova 5 Wireless inceleme

SteelSeries Arctis Nova 5 Wireless, müzikten çok oyun oynamaya...

Tecno Spark 20 Pro+ inceleme

Sanırım birçoğumuz bütçe dostu segmentteki akıllı telefonların günümüzde, gerçekten...

Lenovo LOQ 15AHP9 inceleme

Lenovo marka sağlam bir oyun dizüstü bilgisayarı istiyorsunuz ama...

 HP Omen Transcend 14 inceleme

HP’nin olağanüstü derecede ince ve hafif oyun dizüstü bilgisayarı...