Elon Musk, ‘Twitter, toplu işten çıkarmalara gidecek’ haberini yalanladı

Tesla ve SpaceX’in Üst Yöneticisi Elon Musk’ın, cuma günü şirketin CEO’su Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü Ned Segal ile hukuk ve politika müdürü Vijaya Gadde’yi işten çıkarmasının ardından New York Times, 1 Kasım’dan önce şirket genelinde toplu işten çıkarmalar olacağını iddia etti. 

Bu tarihte çalışanlara iş sözleşmelerinin önemli bir parçası olarak şirketteki hisse ödemelerinin verilmesi gerekiyor. Twitter kullanıcıları ise Musk yönetiminde Twitter’da neler olacağını tartışıyor. Bazıları, nefret söylemi ya da dezenformasyon nedeniyle platformda yasaklanan, eski ABD Başkanı Donald Trump ya da şarkıcı Kanye West gibi kullanıcıların geri dönme ihtimalinden dolayı endişeli.

Elon Musk işten çıkarma iddialarını yalanladı

Twitter’ın nefret ve ayrımcılık için kullanılmasını istemediğini söyleyen Elon Musk,  New York Times’ın haberini yalanladıktan sonra yaptığı bir paylaşımla da dikkatleri üstüne çekti.

Gazetenin “Musk bir tweetinde yalan haber yayımlamakla tanınan bir gazetenin linkini paylaştı” şeklindeki başlığının ekran görüntüsünü, “Hayır, ben New York Times’ın bir linkini paylaşmadım” yazarak tweetledi.

Musk ayrıca takipçilerine kısa video uygulaması Vine’ın geri gelmesini isteyip istemediklerini de sordu.

Kullanıcıların altı saniye uzunluğunda klip paylaşmasını sağlayan ve 200 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Vine, 2012’de Twitter tarafından satın alınmıştı.

Benzer yazılar

iPhone 16 Pro Max tanıtıldı

iPhone 16 Pro modelleri, 9 Eylül 2024’te düzenlenen Apple...

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus tanıtıldı

Apple, düzenlediği “It’s Glowtime” etkinliği kapsamında iPhone 16 ve...

Apple Watch Series 10 tanıtıldı

Apple, 9 Eylül’de düzenlediği etkinliğinde Watch Series 10 akıllı...

iPhone 16 Türkiye fiyatları belli oldu

iPhone 16 tanıtım etkinliğinin sona ermesiyle birlikte, Apple Türkiye...

Sony, FE 85mm F1.4 GM II’yi duyurdu

Sony, kompakt bir gövdede hızlı otomatik odaklama (AF) ile...