Apple, M2 çipli yeni iPad Pro ve yeni iPad modellerini tanıttı

Geçtiğimiz aylarda M2 çipini yenilenen MacBook Air modeli ile birlikte tanıtan Apple, yeni çipini iPad Pro ailesi için de kullanıma sunmuş oldu. Tasarım ve genel özellikler anlamında bir önceki model ile neredeyse aynı olan yeni iPad Pro, Apple Pencil ile yeni dokunmadan algılama deneyimi, ProRes video kayıt özelliği ve süper hızlı Wi-Fi 6E gibi özelliklere sahip durumda. Yeni iPad Pro modelleri 20 bin 499 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Öncelikle cihazlarda 11 inç ve 12.9 inçlik seçenekler var. iPad Pro 11 inçlik modelde standart bir Liquid Retina ekran yer alıyor. Bu ekran 120Hz ekran yenileme hızına sahip LCD yapıda. 12.9 inç versiyonda ise bu ekran Liquid Retina XDR oluyor ve yine 120Hz ekran yenileme hızı sunuluyor. İki cihaz arasında fark var. 12.9 inçlik versiyonun ekranında mini-LED aydınlatma yer alıyor.

True Tone ve ProMotion gibi ekran teknolojisiyle donatılan cihaz 1000 nit tam ekran parlaklığına sahipken, 1600 nit kadar maksimum parlaklığa ulaşıyor.

8 GB ve 16 GB olmak üzere iki farklı RAM sunuluyor ve depolama tarafında en düşük 256 GB en yüksek de 2 TB versiyonlar var.

Yeni iPad modelleri artık çok daha güçlü

10. nesil yeni iPad modeli, gücünü A14 Bionic işlemcisinden alıyor. Tıpkı Pro modeli gibi tasarım ve genel özellikler anlamında bir önceki modele oldukça benzeyen yeni iPad, yenilenen kameralara, hızlı kablosuz bağlantıya, USB-C bağlantı noktasına ve yeni Magic Keyboard Folio desteğine sahip durumda. 10. nesil iPad modelinin başlangıç fiyatı ise 11 bin 299 TL.

Gücünü A15 Bionic çipinden alacak olan yeni Apple TV 4K, Dolby Vision’ın yanı sıra HDR10+ desteği de sunacak. 4 Kasım Cuma günü satışa sunulacak olan Apple TV 4K modelinin başlangıç fiyatı ise 3 bin 599 TL. Merakla beklenen Mac modellerinin ne zaman tanıtılacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Benzer yazılar

iPhone 16 Pro Max tanıtıldı

iPhone 16 Pro modelleri, 9 Eylül 2024’te düzenlenen Apple...

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus tanıtıldı

Apple, düzenlediği “It’s Glowtime” etkinliği kapsamında iPhone 16 ve...

Apple Watch Series 10 tanıtıldı

Apple, 9 Eylül’de düzenlediği etkinliğinde Watch Series 10 akıllı...

iPhone 16 Türkiye fiyatları belli oldu

iPhone 16 tanıtım etkinliğinin sona ermesiyle birlikte, Apple Türkiye...

Sony, FE 85mm F1.4 GM II’yi duyurdu

Sony, kompakt bir gövdede hızlı otomatik odaklama (AF) ile...